Mvp-ul etapei
Jordan Swopshire
Jordan Swopshire
Minute 30:00
Puncte 38
Pase decisive 2
Recuperari 18
Eficienta 45
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga I Masculin

TF Liga 1 - Știința București a refuzat promovarea în Liga Națională

TF Liga 1 - Știința București a refuzat promovarea în Liga Națională

CSU Știința București nu s-a prezentat la ultimul meci al turneului de promovare care s-a disputat la Târgu Mureș în perioada 3-5 iunie. Galben-negrii au refuzat promovarea în LNBM, deși aveau drept obiectiv acest lucru de la începutul stagiunii.

Știința a jucat la acest turneu de promovare fără trei oameni care au avut contribuții importante în timpul sezonului regulat, fiind vorba despre americanii Armin Cane și Jordan Taylor, respectiv Anton Diaconescu.

Galben-negrii s-au impus în primul joc al turneului final, 74-65 într-un meci al orgoliilor cu Laguna București. Cu excepția lui Andrei Petică, Alin Olaru și Mihnea Andrei, toți ceilalți baschetbaliști sunt născuți după anul 2000 în lotul cu care Știința s-a deplasat la Târgu Mureș.

În cea de-a doua zi, bucureștenii au cedat împotriva lui CSU 2 Sibiu, formație fără drept de promovare, scor 72-82.

Pentru forfait în ziua finală a turneului, Știința o să aibă de plătit și o amendă de 2500 euro.

În urma acestui fapt a devenit cunoscută și cea de-a doua echipă care promovează în LNBM, pe lângă CSM Târgu Mureș. Laguna București poate evolua în stagiunea 2022/2023 în primul eșalon, după ce într-un clasament în trei stă mai bine la coșaveraj față de BC CSU 2 Sibiu și Știința București, sibienii neavând oricum drept de promovare.

Turneul de promovare s-a terminat cu CSM Târgu Mureș pe primul loc, fără înfrângere, Laguna București pe poziția secundă (1/2 bilanț), BC CSU 2 Sibiu pe poziția a treia (tot 1/2) și Știința București pe ultimul loc.

Nu este prima dată în acest sezon când cei de la Știința ies în evidență în mod negativ, exemple fiind și practicile la nivelul juvenil, unde în cadrul turneului final U16 masculin au avut bilete cu prețuri prohibitive, iar în semifinala de la întrecerea amintită mai multe persoane din angrenajul echipei bucureștene au produs un scandal de proporții.

*foto: Sabin Malisevschi

18 comentarii la aceasta stire:
  • Fenerbahce Alagöz Holding alxatl :

    Stiinta fuge de performanță
    Foarte inspirată poza. Doar că Știința nu produce performanță, ci fuge de ea. Toate astea, pe bani publici de la Ministerului Învățământului. Bani care puteau ajunge mult mai bine în Educație, una extrem de slab dezvoltată și așa.

    Ce e trist nu că s-au făcut de râs. Ci că s-au făcut de râs pe banii noștri.

    cu 1 an în urmă (06.06.2022) Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    doua chestii
    1. care-s motivele, ma gandesc ca macar informal ceva se stie. ar fi o piesa importanta din articol.
    2. promotion game mi se pare cam romgleza. recunosc ca nu stiu care ar fi termenul potrivit, dar sunt sigur ca exista si ca voi il puteti repede identifica si utiliza. intrebati un jucator american sau ceva :D

    ah, si in ceva, din doua se fac trei: postarile in engleza ce rost au? aveti public vorbitor de engleza? ca diaspora ma gandesc ca mai aveti, dar aia vb romana.

    cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      studentU
      La primul punct te pot ajuta: asta este exact mot-a-mot ce au postat Știința pe pagina de Facebook legat de faptul că au plecat de la meciul cu Tg. Mureș:

      "Așa cum probabil știți sau nu, mâine începe examenul de Bacalaureat pentru absolvenții clasei a12-a, promoția 2022. Șase dintre sportivii noștri U23, dintre care patru prezenți la Târgu Mureș, susțin mâine prima probă din acest examen. În urma solicitării reprogramării acestui turneu în luna Martie, toate echipele înscrise în acest sezon în Liga 1 și-au exprimat, în scris, acordul, cu excepția uneia, care nu are în lot niciun absolvent de clasa a12-a sau pentru care acest examen nu reprezintă o prioritate. Cu toate că această reprogramare a fost ACCEPTATĂ, inițial, de către FRB în cursul lunii Aprilie, în urma contestării ei de către echipa care s-a opus, reprogramarea a fost considerată neregulamentară, deci nulă. Comunicarea deciziei comisiei de apel a fost făcută la începutul lunii Mai, cu mai puțin de patru săptămâni rămase până la termenul acceptat de 11 dintre echipele din Ligă.
      FRB, având intenția onorabilă de a media rațional această situație, a propus, la începutul lunii Mai, o dată intermediară, în timpul săptămânii care se încheie azi, pentru desfășurarea turneului de promovare, acordând astfel câteva zile "libere" în plus sportivilor absolvenți. Din păcate, de data aceasta, o altă echipă s-a opus, urmărind probabil organizarea turneului final pe perioada weekendului, pentru a crea un eveniment memorabil și care să asigure o prezență cât mai numeroasă a fanilor în tribune, astfel contribuind și la creșterea popularității baschetului în respectiva comunitate. Ultimul "imbold" l-am primit după rugămintea adresată organizatorului de a programa ultimul nostru meci, cel de duminică, cât mai devreme, pentru a asigura întoarcerea la o oră decentă a echipei și implicit a celor care mâine susțin examenul. Se pare că și această rugăminte a fost de neacceptat, fiind practic obligați să ajungă acasă în jurul orei 3:00-4:00 dimineață (meciul era programat la ora 19:30), exact "la timp" pentru prezența la (probabil) cel mai important examen din viața lor de până acum."

      Având în vedere că astăzi este proba orală la limba română pe care absolut toată lumea o trece, atâta timp cât se prezintă la ea, poți să tragi concluziile de aici.

      cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • CNAV Eagles București Eduard-Nicolae Popa:

      la punctul 2
      Pe instagram avem multi dintre fostii jucatori straini din Romania la follow. De asemenea, avem platforme din Europa care ne mai preiau contentul cand mai sunt lucruri care merita sa fie preluate, si de aceea scriem in engleza pe twitter.

      Avem `promovare` de vreo 7 8 ori in articol si tu te superi pt un `promotion game` pe un tweet... Chitibusar. :))

      cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      raspuns Stiinta
      Un fel de bullshit (romgleza). Cu niste scuze de fatada... sau banuiesc ca si Cane, Taylor si Diaconescu aveau bacalaureatul. Dar la ei era si mai important, ca nici macar n-au facut deplasarea....
      Cu alte cuvinte au generat o cheltuiala nejustificata - daca Sibiu nu avea drept de promovare si ei nu doreau deloc aceasta promovare, puteau sa anunte si nu mai era nevoie de turneu de calificare

      cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @Eduard
      intrebarea 3, de ce postati in EN, a fost in a good spirit. Merci pt raspuns.
      Sugestia era legata de traducerea cuvantului promovare (dintr-o liga in alta) din romana in engleza.

      De fapt toate intrebarile au fost in a good spirit.

      Cele bune.

      cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    OPTIMISER
    Ai scris frumos felicitâri dar nu ne lua de proşti. Dacâ ai fi câştigat cu sibiu erai calificat şi plecai acasâ sâmbâtâ .aaaaaaa o sâ spui câ sibiu a fost mai bunâ,atunci de ce cei mai buni 2 jucâtori ai tâi ın meciul cu laguna au jucat numai 9 minute contra sibiului nu 33 ca ın meciul cu laguna (ştiu o sâ spui câ a fost decizia antrenorului).mai bine nu raspundeai câ adevarul nu il vei spune

    cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • CSM CSU Oradea TheOptimiser:

      Ciucâ
      Salutare, în primul rând nu sunt suporter al celor de la Știința (a se vedea emblema de la profil cu care echipă țin), în al doilea rând ce am scris este exact cuvânt cu cuvânt preluat de pe pagina lor de Facebook și l-am postat ca să îi răspund la una dintre întrebările lui studentU. În al treilea rând, în comentariul meu de sub citație, poate nu s-a observat pe deplin ironia în acea exprimare a mea, în sensul că motivul este unul pueril cel pe care l-au invocat ei, în loc să invoce pe bună dreptate că au pierdut contra Sibiu și nu meritau calificarea în LNBM.
      Toate cele bune!

      cu 1 an în urmă (06.06.2022)
    • CSM Ploiești Costantin Titi Mircea:

      Optimizer, esti bun in a deruta
      Maestre Optimizer, esti bun, ai dus atentia pe tusa.
      Hai totusi sa ne mai uitam o data: Stiinta, dupa meciul castigat cu Laguna, si dupa victoria Tg Mures asupra celor de la Laguna, era calificata. Singura posibilitate ca Laguna sa se califice, era sa ca Stiinta sa nu se prezinte la ultimul meci
      Cert este ca oricum ai cerceta, la acest nivel, este non - combat. Nu exista scuza pentru neprezentare, in afara de cauzele majore. Da asta este continut in regulamentul de desfasurare al campionatului.
      Sa revenim, ca sa te enervam putin:
      Stiinta a dat dovada de non-combat, si ar fi potrivit sa fie sanctionata conform regulamentului. Pai ce facem? Dubla masura? Sanctionam copii si antrenori de copii pentru un an sau mai mult, pentru non combat (copiii nu sunt raspunzatori de actele lor, fiind minori), si aici, o dregem cu explicatii?

      Stiu ca nu e de actiualitate, da hai sa-ti povestesc ce s-a intamplat in cadrul unui turneu de calificare din div B in div A, prin anii 90: La pauza meciului, in vestiar, a intrat antrenorul echipei ce avea sanse de calificare doar in cazul infrangerii echipei angajate in joc in acel moment, si a inceput sa scoata sute de lui, inele de argint, icoane, si alte tablouri, doar doar, ii va convinge sa piada. Pentru ca nu am fost prezent, nu iti impartasesc rezultatul :D . Si asta e doar o poveste.

      Si mai e una, de chitibus:
      Stiinta a dat leapsa la Laguna, stiind ca Laguna nu e pregatita sa promoveze. Prin non combat i-a trimis in eter...
      Oricare ar fi, tot non combat se numeste.
      Cu respect.

      cu 1 an în urmă (07.06.2022)
    • YMCA alin67:

      maestre esti praf
      constantin titi mircea esti praf, si nu o data ci de doua ori. Prima data fiindca optimiser nu deruteaza pe nimeni ci de doar reposteza ceea ce a postat clubul pe contul sau de facebook si a doua oara pentru ca Stiinta nu putea sa mai promoveze decat daca ar fi castigat meciul cu Mures, putin probabil, fiindca castgase cu Laguna la +9, pierduse cu Sibiul la -10, iar Laguna castigase cu Sibiul la +10, deci era pe ultimul loc intr-un un clasament in 3. Restul aberatiilor debitate nu mai au niciun rost.

      cu 1 an în urmă (07.06.2022)
    • YMCA alin67:

      acuzatii
      Propun sa ne oprim din a arunca cu pietre intr-o grupare sportiva care imi pare serioasa, cel putin la nivel de juniori. Justificarea privind examenul mi se pare plauzibila, mai ales ca sansele de promovare nu prea mai existau, daca chiar si-o doreau, desi ma indoiesc. Indiferent cat de usor este examenul nu poti sa te prezinti la el direct de pe drum. Aici, mai de acuzat sunt cei de la Mures care au refuzat reprogramarea, daca asa s-a intamplat. In ce-i priveste pe Cane, Taylor si Diaconescu, presupun, nu am vreo informatie, ca s-a renuntat la acestia la sfarsitul lunii mai cand, probabil, li s-au incheiat contractele iar clubul nu a mai dorit o prelungire care implica sume suplimentare inutile de veme ce, oricum, nu se dorea promovarea. Si as gasi o justificare si pentru lipsa interesului pentru promovare, anume necesitatea unui buget de 400-450.000 de euro doar pentru supravietuire, in conditiile in care unii jucatori romani cu medii stagionale de 5-10 minute si 2-3 puncte pe meci, pretind acum salarii de 2500-3000 euro, iar daca au cumva 6-7 puncte se duc chiar la 4000. Iar acum iti trebuie cel putin 3-4 romani "decenti" in lot.

      cu 1 an în urmă (07.06.2022)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      @alin67
      Sa fim seriosi, ceea ce s-a intamplat este o mare rusine si un deserviciu adus baschetului romanesc, iar vina apartine in exclusivitate Stiintei. Este o lipsa de respect la adresa competitiei, spectatorilor, adversarilor...
      Tot sezonul Stiinta a tintit promovarea, declarativ, ca lot si ca joc prestat. Au avut doi americani buni si un fost pivot de LNBM care au jucat inclusiv in mai. Iar apoi nu au mai gasit resursele pentru inca cateva saptamani... Inca odata, asta denota amatorism cras si lipsa de respect.
      De altfel, Stiinta continua in nota de la juniori: scandalul cu injurii si amenintari la TF U16 si greseala de completare a listei cu jucatori care i-a costat titlul la U18.
      Asadar amatorism, incompetenta si lipsa de respect... asa a incheiat Stiinta sezonul competitional 2021-2022.

      cu 1 an în urmă (07.06.2022)
    • CSM Ploiești Costantin Titi Mircea:

      @ alin67
      Hai ca te fac important. Nu iti impartasesc din experienta mea de 10 ani de zile ca jucator pentru nationala Romaniei. Doar observ:
      1. Daca Stiinta se prezenta la ultimul joc, era calificata, avand victorie directa cu Laguna.
      2. Eforturile depuse de ambele echipe in sustinrea juniorilor nu au fost contestate de nimeni. In acelasi timp, aceste eforturi de crestere a juniorilor nu dau drept de lipsa de respect pentru Liga 1. Imagineaza-ti doar ca la un scor de 2-2 in play of, una dintre echipe nu se mai prezinta in Liga Nationala, ca... e coada la biletele de avion sau de tren.

      Prin urmare, am emis doua ipoteze deja: una: Stiinta a vandut meciul
      A doua: Stiinta a plasat Laguna pe o pozitie pe care Laguna nu o poate sustine.
      Am omis a treia: Stiinta nu e pregatita pentru liga 1.

      Indiferent de ipoteze, ramane non combatul, ce se cuvine sanctionat de FRB.
      Nu uita, ca au fost sanctionati jucatoriia doua echipe de U16 cu lipsa de drept de participare in competitie, si antrenorii respectivelor echipe cu interdictie de antrenare.
      Aici, ce sa mai asteptam?
      Zici tu ca asa e corect? :)
      Daca asa este corect, atunci ... Vai de baschetul romanesc..
      P.S. Pentru CV.-ul meu baschetbalistic primesc cereri la adresa tt@ploiestibasketball.ro
      Nu inseamna ca si raspund, daca sunt neaveniti, si oameni total deplasati, sau dirijati de interese.

      cu 1 an în urmă (08.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      @Constantin
      trebuie sa te corectez - asa cum mintea si Alin, daca doar "se prezenta" la meciul cu Mures, ramanea un miniclasament in 3 (da, si cu Sibiul) si in acest clasament tot Laguna era in fata. Singura sansa de promovare pt Stiinta era sa castige meciul cu Muresul!, Deci cu atat mai mult este inexplicabila atitudinea celor de la Stiinta- adica mno, in stilul caracteristic doar de a desconsidera competitia, competitorii si federatia... Si - din pacate pt rezultatele de la juniori - doar ultima impresie conteaza

      cu 1 an în urmă (08.06.2022)
    • 🏀🏀🏀:

      Constantin Titi Mircea
      Alin avea dreptate ,nu conteaza ca sibiul are drept la promovare sau nu ,dar la final se facea clasament in 3 intre sibiu ,laguna si stiinta . Meciul cu Mures pentru stiinta nici nu a contat foarte si cred ca nici nu isi doreau promovarea. dar la clasamentul final nu a contat neprezentarea si iti explic si de ce ! Ei nu au luat pct de pe meciul cu mures ,indiferent de aceasta situatie clasamentul in 3 ramanea,iar daca laguna batea sibiul la maxim 7 pct ,sibiul era pe 2 ,stiinta pe 3 si laguna 4 indiferent daca stiinta se prezenta cu mures sau nu !

      cu 1 an în urmă (08.06.2022)
    • 🏀🏀🏀:

      .
      " Nu a contat foart mult "

      cu 1 an în urmă (08.06.2022)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      neprezentare
      1. Pentru ca nu s-au prezentat, nu a mai fost clasament in trei, pt ca Stiinta avea doar 3 pct (pt neprezentare nu primesti punct!)
      2. Meciul Laguna - Sibiu se disputase inaintea meciului abandonat, deci stiau inainte de meci care e situatia

      cu 1 an în urmă (08.06.2022)
    Raspunde
  • Ciucâ :

    Optimiser
    Scuze, se pare câ nu am citit pânâ la sfârşit

    cu 1 an în urmă (06.06.2022) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!