Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC obține o victorie categorică la Constanța și revine pe primul loc

Andreea Vlase

Andreea Vlase
13.02.2019

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe s-a impus clar la Constanța, în etapa a 9-a din Grupa Roșie în Liga Națională de Baschet Feminin. Meciul dintre Phoenix Știința și deținătoarea titlului s-a încheiat cu scorul de 41-81, pe sferturi: 18-18, 7-26, 6-23, 10-14. După un prim sfert echilibrat, gazdele n-au putut să depășească defensiva adversă și au avut nevoie de multe minute pentru a marca primele puncte în sferturile următoare. Oaspetele au taxat erorile adverse și au înscris 30 de puncte pe contraatac.

Phoenix Știința le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas (c), Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic, Cristiana Cutaș și Vladinka Erak. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Annemarie Godri-Părău (c), Ioana Ghizilă, Marina Solopova, Peyton Whitted și Kristina Higgins.

Godri-Părău a înscris primele două puncte, spre finalul celui de-al doilea minut, iar Ghizilă și Jovanovic au dus scorul la 2-3, de la linia de fault. Gazdele au comis multe erori în debutul partidei, iar Solopova reușea prima triplă, după trei minute. Godri-Părău scutura plasa de la distanță pentru 4-11 la jumătatea sfertului unu. Fota și Douglas le apropiau pe constănțence la trei lungimi după care le duceau în față la 15-13, în penultimul minut al perioadei de joc. Până la prima pauză cele două echipe au alternat la conducere, iar scorul sfertului unu a fost 18-18.

Gazdele nu au găsit drumul spre coș timp de aproape trei minute și jumătate în debutul sfertului secund, având probleme cu apărarea avansată a campioanei. Oaspetele au reușit să depășească defensiva adversă și să înscrie din apropierea panoului, iar în minutul 14 duceau scorul la 18-28. Douglas a marcat de după semicerc, dar Solopova și Ghizilă au dus ecartul la 12 puncte. După coșul lui Jovanovic au fost alte patru minute fără reușite pentru Phoenix Știința, iar Ghizilă și Slamova au marcat pentru 23-40. Diferența a crescut la 19 lungimi până în finalul sfertului, iar la pauza mare tabela arăta 25-44.

Constănțencele au avut probleme în atac și după revenirea de la vestiare, fără să găsească drumul spre coș timp de cinci minute. Solopova, Whitted și Higgins au mărit diferența la 26 de puncte, 25-51. Jocul a curs în aceeași direcție și în a doua parte a sfertului, cu gazdele marcând la intervale mari de timp, iar covăsnencele au continuat să se desprindă. Scorul la ultima pauză era 31-67. Istoria s-a repetat și în sfertul patru, cu Phoenix Știința având nevoie de aproape patru minute pentru primul coș. Tripla lui Ghizilă a pus diferența maximă pe tabelă, 42 de puncte în minutul 33, la 31-73. A fost rândul campioanei să aibă cinci minute și jumătate fără coș, timp în care gazdele au redus ecartul cu șapte puncte. Slamova a marcat ultimul coș al partidei, pe contraatac, iar scorul final a fost 41-81.

Alb-verzile au înscris 30 de puncte după greșelile adverse și 14 după recuperări ofensive, față de 8 și 4. ACS Sepsi SIC a avut 20 de reușite din semicerc, 8 de la distanță și 17 de la linia de fault, în timp ce gazdele au încheiat partida cu 12 coșuri de două puncte, 3 triple și 8 libere. 30-48 a fost raportul la recuperări.

Angelika Slamova a fost coșghetera partidei cu 17 puncte. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Godri-Părău 14 puncte (6 recuperări, 7 pase decisive), Higgins 13 puncte (8 recuperări), Ghizilă 10 puncte (6 recuperări, 5 pase decisive), Whitted 9 puncte, Șipoș 8, Solopova 7 puncte (7 recuperări), Demeter 2 puncte și Nagy 1.

Bianca Fota și Chelsea Douglas au fost cele mai bune marcatoare de la gazde cu câte 11 puncte. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Jovanovic 6 puncte, Beldian 6, Fleșer 3, T. Armanu 2 și Cutaș 2 puncte.

ACS Sepsi SIC a obținut a 16-a victorie în această ediție de campionat și a revenit pe prima poziție cu 31 de puncte (16/1). Phoenix Știința încheie clasamentul Grupei Roșii cu 20 de puncte (12/7). În runda următoare, din 20 februarie, Phoenix Știința Constanța joacă la Târgoviște, iar ACS Sepsi SIC, acasă cu Universitatea Cluj.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA !
    FELICITARI FETELOR...ATI REVENIT PE LOCUL PE CARE LE MERITATI ! Atentie,concentrare si joc convingator in continuare!

    cu 5 ani în urmă (14.02.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!