Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC revine pe primul loc după victoria cu Phoenix Știința Constanța, echipa venită din grupa B

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.12.2018

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a contabilizat a 11-a victorie din tot atâtea partide în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Deținătoarea titlului s-a impus cu 82-60 în duelul cu Phoenix Știința Constanța, pe sferturi: 20-16, 17-18, 19-12, 26-14. Oaspetele au reușit să se mențină la o diferență mai mică de zece puncte în mare parte din primele trei sferturi, dar ecartul a ajuns la 24 de puncte în ultima perioadă de joc.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a început meciul cu Ioana Ghizilă, Angelika Slamova, Marina Solopova, Anca Șipoș și Kristina Higgins. Phoenix Știința Constanța le-a avut în formula de start pe Chelsea Douglas, Bianca Fota, Ecaterina Armanu, Jelena Jovanovic și Vladinka Erak. La gazde nu a intrat deloc căpitanul Annemarie Godri-Părău, deși a fost pe foaie, pe lângă absența accidentatei Jovana Pasic. La oaspete nu a fost nici măcar pe foaia de joc Cristiana Cutaș.

Șipoș a deschis scorul cu o reușită de la distanță și Higgins a făcut 5-0. Douglas a înscris primul coș al oaspetelor, după un minut și jumătate, iar diferența s-a menținut între trei și cinci lungimi până la jumătatea primei perioade de joc. Au urmat aproximativ trei minute fără coș pentru alb-verzi, iar Jovanovic, Erak și Fota, cu o reușită de afară, le-au dus pe constănțence pentru prima dată în avantaj, la 9-11. Slamova și Ghizilă, cu o triplă, le-au readus pe covăsnence la conducere, cu două puncte. Ghizilă a scuturat plasa de la distanță în finalul perioadei de joc și scorul la prima pauză a fost 20-16.

Sfertul secund a început cu două minute fără coș marcat, oprite de Erak. Șipoș și Douglas au înscris de după semicerc și Erak a egalat la 23. Ghizilă a reușit alte două triple, iar Whitted și Slamova le-au distanțat pe gazde la 32-23. Beldian a răspuns cu o triplă și au fost mai mult de două minute fără punct pentru campioană. Fota, Beldian și Jovanovic au egalat la 32 cu trei minute rămase din sfert. Slamova, Ghizilă și Higgins le-au readus pe alb-verzi la conducere, cu cinci puncte, și Erak a stabilit scorul la jumătatea partidei, 37-34.

Douglas a egalat cu o reușită de afară, dar au urmat aproape trei minute fără coș pentru oaspete. Ghizilă a răspuns cu două triple, iar Higgins și Solopova, cu o altă reușită de afară, au marcat după intercepții și au dus run-ul lui Sepsi la 11 puncte și scorul la 48-37. Predrag Stanojcic a cerut timp de odihnă și Erak a marcat patru puncte la rând, în timp ce alb-verzile au avut două minute fără coș. Higgins a oprit seceta din atacul covăsnencelor și Slamova ducea ecartul la 10 lungimi în minutul 26. Aceasta avea să fie diferența și la ultima pauză, când tabela arăta 56-46.

Whitted și Douglas au marcat câte două puncte în debutul sfertului patru și campioana a început să se distanțeze într-un ritm rapid. Ecartul a ajuns la 17 puncte în minutul 32, după tripla Solopovei. Elevele lui Zoran Mikes au continuat să se distanțeze, iar reușitele de la distanță semnate de Ghizilă și Slamova au pus cea mai mare diferență pe tabelă, de 24 de puncte, scor 75-51 cu mai puțin de patru minute rămase din joc. Oaspetele au redus diferența la 17 lungimi în penultimul minut, dar alb-verzile au încheiat cu cinci puncte la rând și s-au impus la final cu 82-60.

Ambele echipe au fost în jur de 50% la reușitele din acțiune, Sepsi cu 32 din 63 și Phoenix Știința 22/44. Alb-verzile au reușit 19 coșuri din semicerc și 13 de la distanță, față de 15 și 7. Oaspetele au stat puțin mai bine de la linia de fault, cu 9 libere transformate față de 5. Campioana en-titre a dominat la recuperare, având 35 de mingi prinse la panou față de 22. Covăsnencele au profitat de cele 22 de turnovers din dreptul vizitatoarelor și au marcat 26 de puncte, primind doar 11 după mingi pierdute.

Ioana Ghizilă a fost coșghetera partidei cu 27 de puncte (7x3) în 40 de minute, adăugând 6 recuperări și 3 pase decisive, dar și 7 turnovers. Kristina Higgins a încheiat în double-double cu 16 puncte și 14 recuperări. Pentru ACS Sepsi SIC au mai înscris: Slamova 15 puncte, Solopova 10, Șipoș 9 (3x3) și Whitted 5.

Chelsea Douglas a fost cea mai bună marcatoare de la oaspete, cu 18 puncte, plus 5 recuperări, dar și 9 mingi pierdute. A urmat-o Vladinka Erak cu 16 puncte și 7 recuperări. Pentru Phoenix Știința Constanța au mai înscris: Fota 8 puncte, Jovanovic 6, Beldian 6, E. Armanu 3 și Duță 3 puncte.

După această victorie, ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe revine pe prima poziție în clasamentul Grupei Roșii, deși au un meci mai puțin și în ciuda acelei depunctări. Covăsnencele au 20 de puncte după 11 victorii din 11 posibile și sunt la egalitate cu CSM Satu Mare, dar au avantajul celor două victorii în confruntările directe. Phoenix Știința Constanța ocupă locul 6 cu 13 puncte, cu un bilanț de 11 victorii și 3 înfrângeri. Formația de la malul mării a venit din grupa valorică B cu punctajul înjumătățit.

Etapa a 3-a din Grupa Roșie este programată în 5 ianuarie. Phoenix Știința Constanța va juca primul meci acasă în prima grupă valorică, cu CSM Târgoviște. ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe se va deplasa la Cluj-Napoca pentru duelul cu ultima clasată, Universitatea.

*foto: Sepsi-SIC facebook

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe 7vezer :

    SEPSI SIC CAMPIOANA!
    FELICITARI FETELOR!SUCCES IN CONTINUARE SI LA MULTI ANI!!!

    cu 5 ani în urmă (31.12.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!