Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne singura echipă cu parcurs perfect în această ediție a LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne singura echipă cu parcurs perfect în această ediție a LNBF

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe rămâne singura echipă neînvinsă în această ediție a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Alb-verzile au obținut a 8-a victorie consecutivă în grupa Est, 78-35 acasă cu Phoenix Știința Constanța, pe sferturi: 20-6, 17-8, 14-9, 27-12. Campioana a controlat meciul disputat în Sala Kati Szabo, având un avans maxim de 44 de puncte. Elevele lui Zoran Mikes sunt singurele cu parcurs perfect în acest campionat după ce vicecampioana a suferit prima înfrângere.

ACS Sepsi SIC venea după victoria de miercuri de pe terenul lui Galatasaray. Antrenorul Zoran Mikes a ales să o odihnească la acest meci pe Chrissy Givens, cea mai experimentată stranieră din lot (Sepsi are 6 jucătoare străine și în campionat poate avea doar 5 pe foaie). La constănțence a lipsit căpitanul Andreea Beldian.

Gazdele le-au avut în formula de start pe Jovana Pasic, Andra Mandache, Annemarie Godri-Părău, Renata Kovacs și Natalie Butler. Phoenix Știința Constanța a început meciul cu Denisa Vați, Vladika Erak, Lauren Brozoski, Donajsa Scott și Mădălina Geleriu. Mandache și Butler au dus scorul la 4-0 și Brozoski marca primele puncte ale gazdelor spre finalul minutului trei. Pasic și Mandache au făcut 10-2, Scott a transformat două libere, dar dobrogencele au mai înscris doar două puncte până la finalul primei perioade de joc. Sepsi a continuat să se distanțeze și la prima pauză scorul era 20-6.

Sfertul doi a început cu multe ratări, Orban marcând prima spre finalul minutului trei. Brozoski înscria primele puncte ale oaspetelor în această perioadă de joc și Topuzovic reușea prima triplă a meciului în minutul 14, pentru 25-8. Jocul a continuat să curgă în favoarea campioanei, care la pauza mare conducea cu 37-14. Alb-verzile s-au distanțat la 51-23 la finalul sfertului trei și au avut un avans maxim de 44 de puncte la 76-32. Scorul final a fost 78-35 și covăsnencele ajung la 8 victorii la rând în campionat, în timp ce Phoenix Știința a acumulat a 5-a înfrângere.

Lauren Brozoski a fost coșghetera partidei cu 21 de puncte pentru învinse. De la Phoenix Știința Constanța au mai înscris doar trei jucătoare: Scott 8 puncte (7 recuperări), Matijevic 4 puncte și Erak 2 puncte (9 recuperări). Nici una dintre aceste sportive nu a jucat în meciul tur, când alb-verzile făceau scorul campionatului, 178-31 în fața unei echipe de localnice sub 20 de ani.

Jovana Pasic și Kristina Topuzovic au fost cele mai bune marcatoare ale lui Sepsi în returul cu constănțencele, ambele cu câte 11 puncte. Muntenegreanca a mai contribuit cu 5 recuperări și 5 pase decisive. Pentru Sepsi au mai înscris: Mandache 10 puncte (6 recuperări, 5 assist-uri), Orban 8 puncte (9 recuperări), Kovacs 8 puncte (5 recuperări), Brewer 8 puncte (5 recuperări), Godri-Părău 7 puncte, Cătinean 6, Butler 5 puncte (6 recuperări), Demeter 2 puncte și Vucetic 2.

ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe a rămas singura echipă cu parcurs perfect în această ediție a LNBF după ce vicecampioana CSM Satu Mare a pierdut la Arad la o posesie. Alb-verzile au 16 puncte în grupa Est și vor juca în runda de weekend-ul viitor pe terenul lui Rapid București. Până atunci covăsnencele au ultimul meci din faza grupelor EuroCup, joi de la 19:00 acasă cu Lulea BBK, la Sepsi Arena. Phoenix Știința Constanța are 9 puncte în grupa Est (2/5) și în runda din weekend primește vizita lui CSM Alexandria.

*foto: Miska Brigitta

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!