Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ANALIZĂ. Divizia A1: Patru echipe se luptă pentru două locuri de Final Four

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
28.02.2011

Dacă CSM Satu Mare și ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad s-au desprins în top-ul Diviziei A1, urmând să se lupte pentru primele două locuri, la finalul sezonului regulat, alte patru formații pot să ajungă în Final Four, însă numai două locuri sunt disponibile. Grupările din Timișoara, Craiova, Sfântu Gheorghe și chiar din Alexandria așteaptă fiecare câte un pas greșit al adversarelor sale.

Echipa CSM Satu Mare mai are nevoie doar de o singură victorie pentru a-și asigura, matematic, cel puțin locul al doilea la finalul sezonului regulat. În cazul în care formația pregătită de Dan Fleșeriu va învinge, sâmbătă, la Arad, atunci CSM nu mai are cum să fie detronată din poziția de lider al Diviziei A1 și va disputa toate meciurile decisive din Final Four pe propriul teren.

Cu opt victorii și o infrângere, formația BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad este calificată în Final Four, singura necunoscută fiind doar poziția de pe care jucătoarele pregătite de Stacey Nolan vor începe faza decisivă pentru lupta la medalii. Arădencele au de recuperat un deficit de 16 puncte, sâmbătă, pe propriul teren, în meciul direct cu CSM Satu Mare, dacă vor să închidă sezonul regulat pe prima poziție.

Luptă aprigă pentru locurile trei și patru, între patru echipe!

Bega Danzio Timișoara a început să spere la faza finală, după victoria de acasă, scor 81-78, cu SCM CSS Universitatea Craiova. Gruparea din Banat mai are de disputat meciuri cu Olimpia și cu Rapid, astfel că fetele pregătite de Dan Ionescu ar putea ajunge la șapte victorii în Divizia A1. În aceste condiții va deveni decisivă partida cu CST Alexandria, din deplasare, de pe 19 martie, meci crucial pentru ambele formații.

Cu un început destul de slab în Divizia A1, Sepsi Sfântu Gheorghe are nevoie de cel puțin trei victorii pentru o eventuală calificare în Final Four. Programul formației pregătite de Attila Vereș include partide cu echipe puternice precum CSM Satu Mare și Bega Danzio, acasă, dar și cu rivalele de la ICIM, în deplasare. În aceste condiții, Sepsi nu poate spera doar la cele două posibile victorii cu Olimpia și cu Rapid.

Chiar dacă are șanse minime, totuși echipa SCM CSS Universitatea Craiova se poate califica în primele patru formații din țară, la finalul sezonului regulat. Gruparea din Bănie are un program care-i permite să sperela Final Four: cu Rapid și cu CST Alexandria, acasă, și cu Olimpia în deplasare. Aceste trei posibile victorii, coroborate cu un pas greșit al celor de la Sepsi, ar putea aduce Craiova la șapte partide câștigate, astfel că o eventuală ”morișcă în trei” cu Sepsi și cu Bega nu ar fi exclusă.

Aproape eliminată dintr-o posibilă calificare în Final Four, CST Alexandria bebeficiază de un program destul bun, având de disputat partide cu Olimpia, Craiova și cu Rapid, în deplasare, și cu Bega acasă. În cazul unei victorii în Bănie, la care am adăuga alte trei succese posibile, cel puțin matematic, jucătoarele pregătite de Mădălin Piperea ar acumula șapte victorii și, cu puțină șansă, ajutate și de rezultate, ar putea ajunge în faza finală.

Rapid și Olimpia nu mai au nicio șansă la Final Four, cele două formații urmând să dispute meciurile de clasament în zona 5-8. Până la finalul sezonului regulat au mai rămas de disputat încă cinci etape.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!