Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

ANALIZĂ. Trei echipe sunt neînvinse, după două etape, în Divizia A1, la feminin

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
20.01.2011

Faza a doua a Diviziei A la baschet feminin a început de două etape. Până acum, trei echipe au reușit să rămână neînvinse în prima ligă, acestea conducând, de altfel, în clasament, departajate de coșaveraj, în următoarea ordine: BC ICIM Universitatea Vasile Godiș Arad, CSM Satu Mare și SCM CSS Universitatea Craiova.

Formația din Arad a reușit, până acum, un sezon perfect și nu a cunoscut înfrângerea în competiția internă, acolo unde a încheiat prima fază cu 12 victorii din tot atâtea posibile. În faza a doua a întrecerii, gruparea antrenată de Stacey Nolan a câștigat partidele cu Bega Danzio Timișoara, în deplasare, scor 80-57, și cu Rapid București, acasă, scor 89-54. Cu o medie de 70,5 puncte marcate pe meci, ICIM este una dintre pretendentele la titlu în acest sezon.

CSM Satu Mare a pornit cu dreptul în faza a doua și a câștigat primele două partide disputate în Divizia A1. Jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu și-au adjudecat partidele cu CST Alexandria, pe propriul teren, scor 66-41 cu CST Alexandria, și cu Olimpia, în deplasare, scor 75-55. Grparea ardeleană are o medie de 77,3 puncte marcate pe meci în acest sezon și este o altă pretendentă la titlu. Până acum, Claudia Pop nu a putut evolua la CSM Satu Mare deoarece nu a primit cartea verde.

Surpiza primelor două etape din Divizia A1 este echipa SCM CSS Universitatea Craiova. Victoriile din meciurile de acasă, scor 74-51, cu Sepsi Sfântu Gheorghe, și 74-58 cu Bega Danzio Timișoara, fac din gruparea din Bănie un adversar incomod în lupta pentru titlu. Formația pregătită de Liviu Manea a impresionat plăcut până acum și a primit, în două runde, o medie de 54,5 puncte, în timp ce ofensiva a adus 74 de puncte în primele două etape ale Diviziei A1.

Fără Ildiko Vass, Sepsi Sfântu Gheorghe nu mai are forța ofensivă cu care ne-a obișnuit până acum. Experimentata jucătoare a lipsit la meciul de la Craiova pe care formația sa l-a pierdut, scor 51-74. Vass a reintrat în partida de acasă, cu CST Alexandria și a marcat 14 puncte în partida câștigată cu scorul de 69-61. Gruparea din Sfântu Gheorghe se află pe locul al patrulea în clasament, cu trei puncte din patru posibile.

Chiar dacă nu are nicio șansă la titlu, echipa Rapid București a câștigat primul meci, de acasă, scor 72-54, cu Olimpia București. În runda următoare a celei de-a doua faze a primei ligi, formația din Capitală a pierdut clar la Arad, scor 54-89. Jucătoarele antrenate de Dan Militaru se află, momentan, pe locul cinci în clasament, însă au avut un adversar accesibil în prima etapă.

Chiar dacă nu a câștigat niciun meci până acum și ocupă locul al șaselea în clasamentul Diviziei A1, CST Alexandria este o pretendentă la una din primele patru poziții ale acestei ediții. Formația pregătită de Mădălin Piperea a cedat ambele partide de până acum. Prima, în deplasare, scor 41-66, la Satu Mare, cea de-a doua tot pe teren străin, la Sfântu Gheorghe, scor 61-69.

Echipele Olimpia București și Bega Danzio Timișoara nu s-au impus, până acum, în nicio partidă. Ambele formații nu au forța de a termina, în acest sezon, în primele patru locuri, însă pot produce oricând un rezultat-surpriză în Divizia A1.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!