Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Articolul din regulament care aparent a permis ca meciul Agronomia – Alexandria să se joace după miezul nopții

Articolul din regulament care aparent a permis ca meciul Agronomia – Alexandria să se joace după miezul nopții

Agronomia a reușit să câștige duelul din Cupa României împotriva celor de la CSM Alexandria, scor 70-45, după o partidă plină de peripeții. Astfel, chiar dacă partida a început la ora 20:30, ea s-a terminat în jurul orei 1 noaptea. 
O pană de curent care a afectat Sala Agronomia din Capitală a făcut ca meciul să se întrerupă la scorul de 62-37

Cu această ocazie i-am cerut și o opinie oficialului FRB Viorel Constantinescu cu privire la această situație. Acesta ne-a transmis că:  

„Dacă veți parcurge regulamentul, veți vedea că există un interval de patru ore în care jocul se poate relua. Dacă lumina nu s-ar fi aprins, atunci meciul s-ar fi rejucat”

Într-adevăr, regulamentul prevede că dacă jocul este întrerupt din pricina „deficiențelor grave de organizare”, atunci oficialii partidei și cele două echipe pot aștepta până la patru ore de la întrerupere, pentru remedierea situației, însă fără să se depășească 20:30, potrivit articolului 20.17 din RGOCB.

„20.17. Dacă jocul se poate relua în timp de 4 (patru) ore de la întrerupere, fara a se depasi ora 20.30 in momentul reluarii lui, în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe jocul va fi:
a). reluat de la timpul de joc rămas de jucat în momentul întreruperii,
b). reluat de la scorul afisat pe tabelă în momentul întreruperii jocului.
20.18. Dacă jocul nu se poate relua în timp de 4 (patru) ore de la întrerupere; în condiţiile stabilite de oficialii jocului în cooperare cu reprezentantul fiecărei echipe jocul va fi: 
a). rejucat în ziua următoare în cazul sistemului Play Off.
b). reprogramat în cazul sezonului regulat, în condiţiile stabilite de CCLTO.
c). rezultatul jocului din momentul întreruperii va fi anulat şi jocul va începe de la scorul de 0 – 0.”

Așadar, cum jocul a început la ora 20:30 iar întreruperea a avut loc la 22:00, rămâne de văzut dacă teleormănencele vor face ceva în legătură cu această prevedere. 

Baschet.ro a încercat să obțină o reacție de la oficialii CSM Alexandria, dar nu au putut fi contactați.

*foto: Marius Rus

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!