Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ: BC Sepsi Sf-Gheorghe - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
04.03.2011

Partidă cu miză mare sâmbătă la Sfântu-Gheorghe. BC Sepsi va fi gazdă în duelul direct cu BCM Danzio Timişoara, formaţie care deocamdată e mai bine clasată. Bănăţencele ocupă poziţia a treia, în timp ce trupa din Covasna e un loc mai joc, dar şi-a anunţat deja intenţii la titlu.

Disputa de sâmbătă e nu numai una de clasament. Miza e mare în condiţii în care echipa ca se va impune mâine îşi asigură în mare măsură un loc în primele patru, echivalent cu un bilet pentru semifinale. Privită din perspectiva statisticii, BC Sepsi e favorită în disputa cu echipa lui Dan Ionescu.

Timişoara are câteva atuuri în disputa cu formaţia gazdă. În primul rând, chiar dacă e la egalitate de puncte, ocupă un loc mai bun în clasament. Apoi, a câştigat ultimul duel direct dintre cele două formaţii şi nu în ultimul rând, joacă mai relaxată pentru că nu avea ca obiectic impus un loc în primele 4, astfel că trupa viola nu are nimic de pierdut. Bănăţencele ar putea specula în plus şi o uşoară oboseală a adversarelor de mâine, care au jucat în Cupă miercuri.

Aparentele avantaje ale Timişoarei sunt totuşi mai puţine decât ceea ce etalează formaţia pregătită de Attila Veres. BC Sepsi a câştigat 4 din ultimele 5 dueluri în faţa Timişoarei. În plus, la începutul sezonului a scos echipa de pe Bega din Cupa României, încă din primul tur cu două victorii clare. Trupa din Covasna a câştigat la mijlocul săptămânii jocul cu Poli Iaşi şi are un moral foarte bun. Pe planul imaginii, Sepsi a dat lovitura prin aducerea unei jucătoare din WNBA. Kerry Gardin s-a alăturat lotului pregătit de Attila Veres. Ultima mutarea din lotul covăsnean a determinat-o pe Ildiko Vass să declarare că Sepsi va ataca titlul în acest sezon.

Duelul dintre BC Sepsi şi BCM Danzio propune şi câteva dispute la nivel individual. Timişoara a dat "jucătorul etapei" în runda precedentă prin Ancuţa Stoenescu, a doua şi în clasamentul celor mai bune marcatoare din campionat. Trupa din Sf-Gheorghe plusează prin Annemarie Pârău, cea mai bună pasatoare din campionat, dar şi Andrea Walker, cea mai bună pasatoare şi desemnată la rândul său de câteva ori jucătoarea etapei.

Partida dintre BC Sepsi Sfântu-Gheorghe şi BCM Danzio Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 18:00 în sala "Kati Szabo".

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!