Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. Danzio Timișoara vs ICIM Arad

Andrei Enache, foto: diviziasport.ro

Andrei Enache, foto: diviziasport.ro
14.01.2011

Chiar dacă în baschet rivalitatea dintre Timişoara şi Arad nu e comparabilă cu cea de la fotbal, BCM Bega Danzio şi ICIM Arad se vor duela sâmbătă în prima etapă din faza secundă a campionatului.

Timişorencele au ajuns în premieră în primele opt, după ce anul trecut au fost cele mai slabe din campionat. Echipa lui Dan Ionescu a arătat însă o cu totul altă faţă în 2010, când a reuşit o calificare în play-off fără prea mari emoţii, a pus probleme favoritelor şi a smuls o victorie trupei din Satu Mare. ICIM-ul în schimb mers în pas de metronom şi e văzută drept principala favorită la titlu anul acesta.

Motorul Stoenescu

Timişoara a transferat din vară încoace jucătoare cu experienţă pentru a încerca ceva mai mult decât s-au limitat sezonul trecut. De departe, cea mai bună achiziţie e Ancuţa Stoenescu(foto), motorul echipei şi principala marcatoarea a formaţiei lui Dan Ionescu. Timişoareanca de origine a trecut şi prin curtea Aradului, dar spune că e bucuroasă şi fericită că a revenit acasă”. În plus, Anita Meszaros sau Blanca Vlasic sunt deja titulare incontestabile ale echipei de pe Bega.

Obiective diferite

Chiar dacă a reuşit o primă parte de sezon foarte bună, Dan Ionescu rămâne cu picioarele pe pământ. „Deocamdată am făcut doar jumătate de treabă bine. Mai avem jumătate. Anul acesta nu ne gândim la vreun trofeu. Vrem doar să creştem de la meci la meci şi să facem pe viitor o echipă pizernică. Aplicăm politica paşilor mărunţi. Din sezonul următor competiţional poate ne putem bate pentru un trofeu. Acum nu”. De partea cealaltă, arădenii luptă pe trei fronturi, cu obiectiv principal lupta pentru campionat. Trupa lui Stacey Nolan are şanse bune şi în Liga Europei Centrale, dar şi în Cupa României, astfel că sâmbătă, la Timişoara, va veni la victorie.

O favorită clară

Echipa de pe Mureş s-a impus în ambele partide din parte parte a campionatului. Timişorencele s-au mulţumit în schimb de fiecare dată cu statutul de sparring-partner în duelul cu vecinele din Arad. În actul „trei” din acest sezon se vor agăţa însă de orice minge pentru a încerca o primă mare surpriză. „E un meci simplu pentru noi pentru că nu ne gândim să învingem viitoare campioană. Tocmai de aceeea le-am spus și fetelor să joace ceea ce am exersat la antrenamente. Noi ne vom concentra pe meciurile cu echipele accesibile precum Rapid, Olimpia, Alexandria și Craiova. Fetele s-au autodepășit oricum, ajungând în playoff, dar sperăm că vor mai putea fi alte și suprize plăcute” - a conchis Ionescu.

De la gazde vor lipsi Adina Stoedin și Karina Știopu, ambele cu accidentări la genunchi.

Partida dintre BCM Bega Danzio şi ICIM Arad va avea loc sâmbătă, de la ora 17:00, în sala Constantin Jude din Timişoara şi va fi condusă de Alin Dragoş şi Tamaş Toth.

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!