Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. ICIM Univ. V. Goldiș Arad - CSM Satu Mare

totalbaschet.ro, foto: portalsm.ro

totalbaschet.ro, foto: portalsm.ro
04.03.2011

Meciul vedetă din acest week-end opune primele două clasată, în Divizia A1 feminină de baschet, liderul la zi CSM Satu Mare deplasându-se la Arad pentru a susține confruntarea în fața formației locale ICIM Universitatea Vasile Goldiș. Disputa ce va debuta sâmbătă, cu încpere de la orele 17:00 la Sala Vicotira, are o „incărcătură” deosebit de importantă pentru ambele echipe, deoarece va stabili, în proporție de 90%, primele două poziții la finalul sezonulu regulat și chiar favorita pentru titlul național.

Sătmărencele pornesc din start cu un avantaj, de 16 puncte, care s-a concretizat după partida din tur, adjudecată de acestea, scor 63-47. Deși au fost unele mari probleme cu statistica meciului, putem menționa cea mai bună jucătoare din derby-ul ce a avut loc în tur, fiind vorba de Amra Mehmedic. Sportiva de orgine bosniacă a terminat partida cu o double double, trecându-și în cont 27 de puncte, zece recuperări și o pasă decisivă, având un indice de eficiență de 34 de unități și un procentaj perfect la aruncările din spatele semicercului. De partea cealaltă Larisa Toma, având 13 puncte și cinci recuperări, alături de Cristina Ciocan, care a încheiat partida cu 15 puncte și șase recuperări, au fost cele mai eficiente jucătoare ale grupării ICIM Universitatea „Vasile Goldiș” Arad.

Și în istoricul confruntărilor dintre cele combatante echilibrul se menține. Conform totalbaschet.ro, CSM Satu Mare și ICIM Arad au disputat 12 meciuri, fiecare echipă adjundecându-și șase victorii.

Dan Fleșeriu dispune de întregul lot, în timp ce Stacey Nolan are câteva probleme de efectiv. Roberson și Ciocan revin după probleme medicale, iar Graham, deși conducerea a afirmat faptul că aceasta are puține șanse să fie pe parchet mâine seară, va evolua aproape sigur. Un lucru foarte interesant de urmărit va fi duelul de sub panou dintre Larisa Toma și Abi Olajuwon.

Ne așteaptă o partidă extrem de interesnată, gazdele având nevoie de o victorie la minim 17 puncte, pentru a detrona liderul. În schimb dacă Satu Mare se vor impune și de această dată, vor încheia sigur campionatul pe primul loc în ierarhia generală, având avantajul propriului teren în playoff.

Brigada de arbitrii ce va oficia acest derby-ul etapei a 10-a în Divizia A1 este formată din Negrea Valentin și Csender Andrada, comisar din partea FRB fiind Baloșescu Florin.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!