Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. Olimpia Bucureşti - BCM Danzio Timişoara

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
18.02.2011

Sala Octavian Dimofte din capitală va gâzdui sâmbătă la prânz partida dintre BC Olimpia Bucureşti şi BCM Danzio Timişoara din cadrul etapei a VII-a a grupei A1 feminin. Gazdele ocupă ultimul loc în clasament şi nu au reuşit să treacă de nimeni în play-off, în timp ce timişorencele sunt pe locul 4 şi încearcă să îşi consolideze poziţia în clasament.

Partida de sâmbătă pare pe hârtie una dezechilibrată. Olimpia Bucureşti nu a reuşit să învingă nicio echipă din grupa principală. Formaţia pregătită de Romela Cristea şi Constantin Dumitrache încearcă să spele ruşinea în ultimul meci din prima parte a play-off-ului. Bucureştencele au şapte înfrângeri şi vor să înlocuiască astfel cifra "0" din dreptul victoriilor. Gazdele de sâmbătă stau prost şi la coşaveraj, 415-564 şi nu au jucătoare în topurile eficienţei din campionat. Olimpia are şi dezavantajul vârstei în duelul cu Timişoara. În lotul bucureştencelor sunt baschetbaliste ca Sonia Ursu, Gabriela Cursaru, Cristina Bigică sau Alexandra Ionescu, jucătoare care au însă amintiri plăcute legate de Timişoara. În vară, au cucerit în sala Constantin Jude titlul european Divzia B.

BCM Danzio nu are de gând însă să cedeze la Bucureşti. Antrenorul Dan Ionescu a deplasat întreg lotul de jucătoare, iar experienţa va fi principalul atuu al oaspetelor. Anamaria Meszaros, Ancuta Stoenescu sau Laura Budean au mai multe jocuri în campionat decât o mare parte din lotul Olimpiei. De altfel, echipa de pe Bega mizează şi pe jocul colectiv al alb-violetelor. Timişoara a urcat pe locul 4 după succesul cu BC Alexandria din runda precedentă şi trage tare să menţină poziţia care le permite să joace în final-four. Trupa viola are 3 victorii şi 3 înfrângeri şi un coşaveraj negativ, 365-392. Odată revenită la capacitate normală, Ancuţa Stoenescu va fi din nou principalul pericol pentru adversarele bănăţencelor. Un dezavantaj ar putea fi pentru BCM Danzio drumul lung până la Bucureşti.

Partida dintre Olimpia Bucureşti şi BCM Danzio Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 11:00 în sala Octavian Dimofte din capitală şi va fi condusă de cuplul Amalia Marchis - Alina Pojarnicu.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!