Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

AVANCRONICĂ. Rapid București - CSM Satu Mare

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
11.02.2011

Neînvinsă în actuala ediție a Diviziei A1 la baschet feminin, echipa CSM Satu Mare vine, sâmbătă, în Capitală, pentru a-și menține supremația în prima ligă și după șapte etape din faza superioară a campionatului. Partida dintre Rapid și CSM se va disputa în Sala Sporturilor ”Giulești”, de la ora 12.30, și va fi oficiată de arbitrii Nicolae Dragoș (București) și Șerban Rașoga (Ploiești).

Cu un lot net superior valoric, formația din Satu Mare nu are cum să piardă în Capitală în fața unei echipe, Rapid, care nu emite pretenții la primele patru locuri în Divizia A1. Mai mult, ardelencele și-au adjudecat toate meciurile din istoria confruntărilor directe dintre cele două grupări.

Cel mai strâns rezultat dintre Rapid și CSM Satu Mare, scor 56-57, s-a consemnat pe 4 martie 2009, la București, iar cea mai mare diferență de scor s-a înregistrat pe 13 martie, anul trecut, atunci când echipa antrenată de Dan Fleșeriu s-a impus cu un categoric 80-49, pe propriul teren.

Ardelencele au o medie de 71,15 puncte pe meci marcate în deplasare

Rapid a disputat nouă partide pe propriul teren, în acest sezon, și s-a impus în patru dintre acestea. De partea cealaltă, CSM Satu Mare are un bilanț pozitiv în jocurile din deplasare, reușind cinci victorii din opt posibile. Gazdele au o medie de 63,15 puncte marcate pe meci în partidele de acasă, în timp ce ofensiva ardelencelor a totalizat un procentaj de 71,15 puncte pe joc pe teren străin.

Dacă formația din Satu Mare va găsi cheia să oprească aportul ofensiv al Florinei Diaconu (foto, la minge), MVP-ul gazdelor având o medie de 23,7 puncte pe meci, atunci rezultatul final al întâlnirii din Capitală va fi clar de partea oaspetelor.

În ultimele cinci partide disputate, gazdele nu au câștigat niciun joc, în timp ce formația din Satu Mare a evoluat excelent și are un procentaj perfect pe aceeași perioadă: cinci victorii din tot atâtea posibile. Înainte de meciul de sâmbătă, CSM Satu Mare a acumulat 12 puncte în Divizia A1 și este lider neînvins în clasament, în timp ce Rapid se află pe locul șapte cu șase puncte.

sursa foto: bkfocus

2 comentarii la aceasta stire:
  • pesekattila :

    precis?
    domnula autor: sunteti sigur in aceasta data? „pe 4 martie 2003”?

    cu 13 ani în urmă (11.02.2011) Raspunde
  • Bala Valentin :

    revenire
    @ pesekattila: A fost o greseala pe care am corectat-o. In 2003 cele doua echipe nu se puteau intalni deoarece Satu Mare nu a fost in Divizia A. Va multumim pentru corectarea greselii din text.

    cu 13 ani în urmă (11.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!