Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

„Baschet, educație sau ambele” - un proiect aniversar al Baschet.ro

„Baschet, educație sau ambele” - un proiect aniversar al Baschet.ro

În ultimii 11 ani, site-ul Baschet.ro a promovat baschetul autohton și cel internațional, iar astfel a devenit cea mai importantă sursă de informare, de specialitate, din România. Munca noastră a avut la bază pasiunea pentru acest sport și dorința de a clădi un interes tot mai mare pentru baschet în țara noastră.

Acum a sosit momentul să trecem la următorul nivel. Pe lângă activitatea editorială, ne propunem ca în următoarele șase luni să ne implicăm activ în dezvoltarea baschetbaliștilor români, fie că vorbim de juniori sau de seniori. Credem că sportul vine cu provocările sale și presupune anumite sacrificii și de aceea dorim să dăm startul unui proiect-pilot prin care să investim, cu sprijinul partenerilor noștri, Banca Transilvania și Hello Sport, în jucătorii de baschet din România.

Acest proiect presupune două domenii: coaching profesionist pentru dezvoltare personală și educație financiară. Coaching-ul îi va ajuta pe sportivi să înțeleagă cine sunt și în afara terenului de baschet, să își evalueze comportamentele, emoțiile și structura de gândire pentru maximizarea întregului lor potențial și să își folosească eficient resursele.

Trecând dintr-o zonă generală într-una mai specifică, credem în importanța educației financiare și o considerăm esențială, mai ales pentru cei ce au ales să urmeze o carieră sportivă, care se încheie mult mai devreme decât alte cariere.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Baschet.ro (@baschet.ro)

Cum se va desfășura mai exact acest proiect? Vor fi trei categorii de vârstă (16-18; 19-24; respectiv cei care sunt aproape de a se retrage din cariera de baschetbalist) și ne propunem ca fiecare grupă să aibă câte cinci participanți. De-a lungul a șase luni, aceștia vor beneficia de 12 ședințe online de coaching (6 de grup și 6 individuale) și 12 ședințe online de educație financiară de la doi profesioniști în aceste domenii: Elena Moldovan și Andrei Danciu, ambii foști jucători de baschet.

Cu ajutorul sponsorilor noștri, Banca Transilvania și Hello Sport, vom acorda 15 burse, câte cinci pentru fiecare categorie de vârstă. Dacă sunteți interesați de acest proiect și vă doriți să participați, atunci vă rugăm să completați următorul formular până la data de 17 ianuarie. Cei 15 sportivi desemnați să ia parte în acest proiect vor fi anunțați pe data de 21 ianuarie, atunci când celebrăm 11 ani de existență.

Vă mulțumim că ne susțineți și că ne urmăriți activitatea!

2 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca Acs Titi :

    Excelenta initiativa
    Inca odata felicitari pentru modul in care intelegeti sa va implicati in sport dar si in societate.
    Ca raspuns la intrebarea din titlu eu as zice : "Educatie prin Baschet si inca ceva ... "
    In alta ordine de idei mi-as dori ca cineva ( vad ca FRB -ul nu da semne ) sa se implice in DEZVOLTAREA si mai ales UP-DATAREA antrenorilor ( de la copii pina la seniori), ca in opinia mea acesta este capitolul la care suntem cel mai in urma. Si nu numai la baschet. Degeaba descoperi copii de peste 2 m, daca nu are cine sa-i calauzeasca in ale baschetului. Regula cu U23 este mai mult decit caduca.

    cu 2 ani în urmă (10.01.2022)
    • CSM CSU Oradea Ion777:

      corect
      din pacate Romania nu mai are antrenori la nici un sport de echipe, aici e marea problema

      cu 2 ani în urmă (11.01.2022)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!