Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Britney Jones, cea mai bună marcatoare a sezonului regulat din LNBF

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.03.2015

Olimpia CSU Brașov a terminat sezonul regulat din Liga Națională de Baschet Feminin pe loc de play-off, mai exact pe poziția a 8-a, cu un bilanț de 14 meciuri câștigate și 12 pierdute. Un cuvânt greu de spus la reușita formației de sub Tâmpa în acest sezon a avut conducătoarea de joc din Statele Unite, Britney Jones, aceasta fiind de departe cea mai bună marcatoare a sezonului din întrecerea feminină a fetelor. 

Americanca din lotul pregătit de Dan Calancea este lideră peste toate jucătoarele din LNBF, atât din punct de vedere al mediei pe meci de puncte înscrise, cât și din totalul de puncte marcate pe parcusul celor 26 de etape. În 25 de partide bifate în echipamentul alb-albastru, Jones a marcat nu mai puțin de 605 puncte pentru o medie de 24.2 pe meci. Din punct de vedere al procentajelor, micuța baschetbalistă a terminat sezonul cu 50.9% (165/324) la aruncările din interiorul semicercului, 28.2% (44/156) de la mare distanță, respectiv 90.5% (143/158) din dreptul liniei de fault. 

Pe de altă parte, Britney este singura baschetbalistă din campionat care a depășit pragul de 500 puncte marcate, ajungând chiar la 605. De asemenea, nicio altă sportivă nu a avut o medie de puncte pe partidă de cel puțin 20.0, timp în care Jones a contabilizat chiar 24.2. Mai concret, puteți consulta top-ul celor mai bune 10 marcatoare din sezonul regulat al Ligii Naționale de Baschet Femini, acolo unde se poate observa și mai clar superioritatea acestei sportive la capitolul statistic dedicat punctelor. 

Cea mai bună performanță a conducătoarei de joc s-a consemnat împotriva echipei Nova Vita Târgu Mureș, atunci când a marcat nu mai puțin de 39 de puncte. Apoi, în fața echipei BCM Tymes Timișoara, fosta jucătoare a campioanei din Târgoviște, a marcat 37. Cele două realizări se află în fruntea clasamentului dedicat punctelor marcate de o jucătoare într-un singur meci. 

În cele 25 de meciuri bifate pentru Olimpia CSU Brașov, Britney a terminat de 2 ori sub 10 puncte înscrise, de 4 ori între 10 și 20, de 15 ori între 20 și 30, respectiv de 4 ori între 30 și 40. 

Sezonul regulat 2013-2014 le-a avut în prim-plan la capitolul punctelor pe două baschetbaliste: Samantha Prahalis de la Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, care a marcat în total 526 de puncte, respectiv Florina Diaconu de la Rapid București, aceasta având o medie de 21.3 puncte înscrise pe partidă. 

*Foto: olimpiabaschet.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!