Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

Carmin Popa îi ia locul lui Predrag Stanojcic pe banca lui Phoenix Știința Constanța

Carmin Popa îi ia locul lui Predrag Stanojcic pe banca lui Phoenix Știința Constanța

Phoenix Știința Constanța are din această vară un nou antrenor principal. Carmin Popa se alătură formației dobrogene după un sezon în care a pregătit Universitatea Cluj-Napoca. Acesta îi ia locul lui Predrag Stanojcic pe banca celor de la Phoenix Știința, echipă pe care a antrenat-o în cei doi ani în care a participat în competițiile de senioare.

Phoenix Știința Constanța a debutat în sezonul precedent în Liga Națională de Baschet Feminin, cu Predrag Stanojcic pe bancă. Sârbul a condus echipa și în primul an în care aceasta a activat la nivel de senioare, în Liga 1. Formația constănțeană a încheiat pe locul 7 în această primăvară în LNBF. A dominat grupa valorică B în prima fază a campionatului, câștigând pe teren toate cele 12 partide (11/1 bilanțul după înfrângerea la masa verde din cauza amenzii neachitate de la un tehnic).

Echipa de la malul mării a fost pe 6 în Grupa Roșie, după ce a urcat cu punctele înjumătățite în prima grupă valorică (bilanț total 14/10) și a rămas cu doar 3 străine deși mai putea aduce două. În sferturi constănțencele au fost singurele care au câștigat pe terenul echipei mai bine clasate, fiind învinse cu 3-1 la general de Olimpia CSU Brașov. Au urmat două înfrângeri în fața Universității Cluj-Napoca în duelul pentru locurile 5-8 și două victorii cu CSU Oradea pentru locul 7.

Dobrogencele au ajuns în semifinalele Cupei României la prima lor participare, trecând în primul tur de Universitatea Cluj-Napoca (2-0) și în sferturi de CSM Alexandria, tot cu dublă victorie. În penultimul act au fost învinse de CSM Satu Mare, cu 68-51, după ce au ținut destul de aproape în primele trei sferturi.

Phoenix Știința Constanța va fi pregătită în acest sezon de fostul antrenor de la formația care a precedat-o în clasamentul ultimei ediții a LNBF. Carmin Popa este noul antrenor al constănțencelor. Clujeanul a pregătit în Liga Națională atât formația feminină a Universității, în stagiunea 2018-2019, cât și cea masculină în sezonul 2014-2015.

„La vremuri noi, oameni noi! După doi în care am bifat împreună cele mai mari performanțe din istoria clubului și ale baschetului feminin constănțean, a venit vremea ca drumurile noastre și cele ale antrenorului Predrag Stanojcic să se despartă către noi provocări. Îi mulțumim cu această ocazie fostului nostru tehnician, urându-i totodată să aibă parte de tot succesul pe care și-l dorește, și îi spunem „Bine ai venit“ în familia Phoenix Stiinta Constanta lui Popa Carmin. Împreună vom face tot ce ține de noi pentru a prezenta onorabil pe prima scenă a baschetului feminin din România și vom căuta să scriem o nouă pagină în cartea de onoare a Constanței”, este anunțul de pe pagina de facebook a echipei. 

Carmin Popa a vorbit despre o schimbare de tactică și punerea accentului pe creșterea tinerelor localnice.

„Este clar că echipa Constanței a fost anul trecut surpriza campionatului. Au reușit adevărate minuni și-n campionat, și-n Cupa României. Anul acesta un pic schimbăm tactica. Vrem să creștem tinerele jucătoare din Constanța care, fie vorba între noi, sunt foarte multe care pot să facă pasul spre Liga Națională. Ca să le creștem trebuie să avem răbdare, să le dăm minute, să le dăm șansa să se antreneze cu jucătoare mai profesioniste de unde pot să învețe. Și pas cu pas să reușim să le promovăm ca, de ce nu, în câțiva ani să fie portdrapel al orașului Constanța. Fiecare oraș trebuie să aibă emblema lui. Dacă la tenis Halep este o emblemă nu doar locală, ci națională, putem să facem și din jucătoarele din Constanța același lucru.

Vreau să înțeleagă publicul că poate să vină la sală să vadă un spectacol, să vadă fetele din Constanța când cresc și, de ce nu, să facem și surprize. Fetele de la U18, de exemplu, 8 jucătoare le-am adus alături de echipa mare, tocmai de aceea, ca să le putem crește. Făcând antrenamente cu cele mari, toate o să capete experiență. Bineînțeles, o să se dezvolte ca și jucătoare. La nivel de juniori încercăm să ducem jucătoare la antrenamentele juniorilor, să dăm exemple, să arătăm că se poate”, a declarat Carmin Popa pentru pagina de facebook a lui Phoenix Știința Constanța.

Phoenix Știința face parte din grupa Est în prima fază a LNBF și este echipa care stă în prima etapă, fiind 7 în această grupă. Primul meci oficial al dobrogencelor va fi în 5 octombrie, acasă cu campioana ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe. Programul complet îl găsiți aici. Primele trei clasate se califică în prima grupă valorică unde vor lua punctele din duelurile directe. În primul tur din Cupa României constănțencele vor întâlni ACS KSE Târgu Secuiesc, găzduind turul în 16 octombrie, iar returul va fi în 23.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!