Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad - CST Alexandria 94-44

Valentin Bâlă, Foto: Mihai Lițiu

Valentin Bâlă, Foto: Mihai Lițiu
28.01.2011

Cu patru jucătoare care au marcat peste zece puncte fiecare, echipa BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad s-a impus, vineri seară, scor 94-44, în fața formației CST Alexandria. Partida a contat pentru etapa a patra a Diviziei A1 și s-a disputat în Sala Sporturilor ”Victoria” din Arad. Gazdele au reușit cea de-a opta victorie, din 12 întâlniri, în meciurile directe pe care le-au avut cu formația pregătită de Mădălin Piperea.

Echipa din Arad nu a vrut să riște să a pus accentul pe defensivă, în prima perioadă. Gazdele și-au adjudecat sfertul de debut, cu scorul de 16-9, mărindu-și apoi ecartul la 41-24, la finalul celei de-a doua perioade.

Cristina Ciocan și Monica Broșovszky Boriga au fost de neoprit în ofensivă și după reluare, atunci când formația pregătită de Stacey Nolan a reușit un parțial de 20-0, oaspetele fiind de nerecunoscut în ofensivă, după ce au ieșit de la cabine. În minutul 28, BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” a condus cu scorul de 61-24.

Defensiva gazdelor a fost imperială în sfertul al treilea, atunci când oaspetele nu au putut să înscrie decât două puncte, prin Dana Bucică, abia în ultimele secunde ale acestei perioade, încheiată cu un parțial încredibil: 27-2 pentru ICIM. După 30 de minute, Cristina Ciocan și Monica Broșovszky Boriga au marcat, împreună, 32 de puncte, cu opt mai multe decât toate baschetbalistele din Alexandria, până în acel moment.

Ultimul sfert al întâlnirii nu a contat decât pentru statistică, sportivele antrenate de Stacey Nolan jucând și la spectacol. Formația din Arad s-a impus cu scorul de 94-44, dovedind că eșecul de la Satu Mare, din etapa precedentă, nu și-a pus amprenta asupra baschetbalistelor grupării ardelene.

După patru etape, în Divizia A1, BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad a acumulat trei victorii și o înfrângere și ocupă locul al doilea în Divizia A1, la egalitate de puncte, șapte, cu SCM CSS Universitatea Craiova, însă cele două formații sunt departajate de coșaveraj. CST Alexandria, cu un singur meci câștigat din trei posibile se află pe poziția a șasea. Lider în prima ligă feminină se menține echipa CSM Satu Mare, cu patru partide adjudecate, din tot atâtea posibile.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!