Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BC Sepsi Sf-Gheorghe - BCM Danzio Timişoara 69-48

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
06.03.2011

Duelul direct dintre ocupantele locurilor 4, BC Sepsi LMK Sfântu-Gheorghe şi 3, BCM Danzio Timişoara s-a încheiat sâmbătă după-amiază cu victoria echipei din Covasna, 68-49. Trupa lui Attila Veres a decis meciul în sfertul secund, pe care l-a câştigat la 17 puncte diferenţă. Astfel, BC Sepsi a luat locul alb-violetelor în clasament şi sunt în mare parte în semifinale, în timp ce BCM Danzio a coborât pe 5, dar joacă etapa viitoare cu Rapid şi poate spera să revină în primele 4.

Partida a început echilibrat. Cele două formaţii au căutat să nu comită prea multe greşeli în primul act şi au transpus pe parchet ceea ce au pregătit la antrenamente. Covăsnencele au deschis primele scorul, 2-0, iar apoi s-a mers relativ cap la cap, actul de debut încheindu-se egal, 16-16.

La fel ca şi în meciul cu ICIM de acum două runde, Timişoara a capotat în sfertul doi. Sepsi s-a apărat exact şi nu a lăsat spaţii jocului colectiv al oaspetelor. Timişoara a fost nevoită să încerce pătrunderi individuale, de cele mai multe ori încheiate prin ratări. Dovadă şi statistica de la final. Danzio a încercat mai mult de "2" puncte, dar a reuşit foarte puţin (15 puncte marcate din 50 încercate), iar BC Sepsi a excelat la recuperare pe atacul timişorean. Fetele lui Attila Veres au avut 31 de recuperări defensive pe tot parcursul meciului. În plus, echipa din Sfântu-Gheorghe a fost mult mai precisă în sfertul doi, marcând atât de sub panou cât şi de la distanţă, în timp ce Timişoara a căutat să mai reducă ecartul prin câteva încercări de după linia de 6,75 m. Nu au izbutit însă nimic. Sfertul doi s-a încheiat clar în favoarea gazdelor, 27-10 şi la pauza mare se cam ştia câştigătoarea.

Sferturile trei şi patru nu au mai fost atât de prolifice pe tabelă, ambele echipe marcând mai puţin decât în prima repriză. Timişoara a stat totuşi mai aproape de adversare, dar tot BC Sepsi a câştigat ultimele două sferturi, 13-10 şi 13-12. Astfel, echipa din Sfântu-Gheorghe şi-a asigurat la final a 6-a victorie din play-off şi are acum 16 puncte în clasament. BCM Danzio şi-a echilibrat şi statistica victorii-înfrângeri, cu 5 pe linie, la fel ca şi locul ocupat în clasament, cu 15 puncte acumulate.

Pentru timişorence însă, chiar dacă au pierdut două locuri în clasament într-o singură etapă şansele de a intra în primele patru sunt mari în continuare. În afară de duelul cu liderul din Satu Mare, elevele lui Dan Ionescu mai joacă cu ultimele două clasate, Rapid (miercuri în deplasare) şi Olimpia (acasă), dar şi cu Alexandria (deplasare), partidă care va decide practic soarta echipei în acest sezon.

BC Sepsi Sf-Gheorghe are în schimb două meciuri uşoare, cu Olimpia şi Rapid, dar şi testele de maturitate cu Aradul şi Satu Mare.

De la gazde s-au remarcat Bianca Vescan cu 18 puncte, Ildiko Vass - 15 şi Florentina Ardeleanu - 13.

De la Danzio Timişoara, cea mai bună marcatoare a fost Ancuţa Stoenescu - 14 puncte, urmată de Ana Vuksic - 11 şi Anamaria Mesaros - 9.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!