Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BCM Danzio Timișoara - CST Alexandria 68-53

Adi Cojocaru

Adi Cojocaru
12.02.2011

Celebrul clișeu „și-a dorit mai mult victoria” s-a aplicat din plin azi la Timișoara unde BCM Danzio a trecut clar de CBT Alexandria cu 68-52.

Elevele lui Dan Ionescu au arătat o dorință mult mai mare de victorie și și-au dominat clar adversarul chiar dacă în primul sfert au fost conduse și cu 10 puncte. Timișorencele s-au impus în următoarele trei acte și au șanse mari să prinda locul 4. Până la pauză a fost un echilibru relativ, meciul rupându-se oarecum la ultima fază din sfertul doi când Cristiana Cutaș de la Alexandria a fost eliminată direct, cu două tehnice, după ce a dat cu mingea de pământ. Gazdele au marcat 3 libere din patru și aveau deja 8 puncte la pauză.

Echipe de pe Bega a început tare și sfertul trei cu două aruncări de la distanță marca Stoenescu, dar pană la finalul actului le-au pierdut pe Mesaros si Vuksic pentru cinci greșeli persoanle. Impulsionate mereu de pe bancă gazdele s-au apărat om la om și nu le-au dat spații în atac oaspetelor. Bega Danzio și-a mărit constant avantajul până la 20 de puncte, 65-45, cu un minut și jumatate înainte de final, pentru ca apoi să lase piciorul de pe accelerație, terminându-se astfel 68-52.

Cea mai bună marcatoare de la gazde a fost Ancuta Stoenescu având 22 de puncte, 6 mingi recuperate și 2 pase decisive urmată de Laura Budean cu 20 de puncte, 4 pase decisive și 4 recuperări. De la oaspete principalele marcatoare au fost Georgiana Rus, autoarea unei double-double cu 16 puncte și 10 recuperări respectiv Nevena Saponjic cu 12 puncte și 8 recuperări.

Putem remarca procentajul extrem de slab al oaspetelor la aruncările de trei puncte, 5.5%, care au marcat o singura aruncare din 18 încercate. De asemenea nici Timișoara nu a stat mai bine la aruncările de două puncte având 19 marcate din 52 aruncate, adică 35.5%. Tot la capitolul remarcări specificăm și faptul că au fost șase jucătoare eliminate, două de la gazde și 4 de la oaspeți.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!