Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. BCM Danzio Timişoara - SCM Craiova 81-78

Adrian Cojocaru

Adrian Cojocaru
26.02.2011

Cel mai spectaculos meci al etapei a doua a returului din play-offul Diviziei A de baschet feminin a avut loc cu siguranţă la Timişoara. Cele două combatante, Danzio şi SCM Craiova se aflau în luptă directă pentru locul 4, iar spectacolul a fost total în sala Constantin Jude. Răsturnări incredibile şi un final pe muchie de cuţit. De asta au avut parte puţinii spectatori care au ales să vadă meciul de baschet de la Timişoara.

După ce au pierdut clar la Craiova în tur, timişorencele au intrat pe parchet hotărâte să facă uitat eşecul din Bănie. Echipa lui Dan Ionescu a fost extrem de motivată, atentă în apărare şi nu a ratat decât foarte puţin în atac, astfel că a controlat clar primul sfert, încheiat cu avantaj de 9 puncte, 22-13.

Liviu Manea şi elevele sale nu au reuşit să găsească soluţii optime pentru a contracara jocul bun făcut de gazde. Mai mult, alb-violetele au zburdat pe teren, astfel că la un moment dat aveau 17 puncte avans (39-22). Sfertul doi s-a mai echilibrat spre final, dar Timişoara stătea liniştită la pauza mare, 44-32.

Prea liniştită a fost însă Danzio. Gazdele s-au crezut prea repede învingătoare şi s-au relaxat în sfertul trei. Dovadă stă faptul că între minutele 24 şi 28 nu au reuşit să marcheze niciun punct. Mingi scăpate copilăreşte din mână, ratări imense sub panou, încercări nereuşite de la distanţă şi o apărare visătoare, toate sub privirea înmărmurită a lui Dan Ionescu. Elevele lui Liviu Manea au punctat de fiecare dată pe contraatac şi cu trei reuşite de după linia de 6,75 m au răsturnat spectaculos situaţia. Mai mult, în minutul 28, Craiova a egalat, iar mai apoi a trecut în avantaj. Sfertul a fost clar al oltencelor, 24-10, iar tabela arăta după sfertul trei 54-56.

Scuturate bine de Dan Ionescu, bănăţencele au început să îşi revină. S-a mers însă cap la cap în sfertul patru. Şi-a intrat în rol şi Ancuţa Stoenescu, care cu două coşuri consecutive de "3" a readus Timişoara în avantaj. Gazdele au reuşit să rămână lucide până în ultimele minute. Craiova a forţat o nouă revenire pe tabelă, dar alb-violete au reuşlit să tranşeze victoria în ultimele secunde joc. S-au impus la limită, 81-78 şi se pregătesc de duelul direct cu Sfântu-Gheorghe pentru locul 3.

Craiova a ieşit uşor din cursa pentru locurile 3-4, la fel ca şi Alexandria, cele două formaţii fiind învinse astăzi de Timişoara, respectiv Sf-Gheorghe.

De la Danzio Timişoara, cea mai bună marcatoare a fost Ancuţa Stoenescu, autoare a 23 de puncte şi 6 recuperări, urmată de Laura Budean cu 18 puncte şi Vuksic - 13.

De la SCM Craiova s-au remarcat Şipoş - 20 de puncte, Tarţa cu 18 şi Matthews cu 13. Kane a marcat 7 puncte, dar a ieşit accidentată la jumătatea sfertului trei.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!