Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CS Rapid București - ICIM Univ V. Goldis Arad 53 – 78

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
27.02.2011

ICIM Arad se impune din nou în fața baschetbalistelor de la CS Rapid București, într-o dispută ce a avut loc sâmbătă, 26.02.2011, în sala Rapid București din capitală, meci ce a contat pentru etapa a IX a a actiualei ediții de campionat în seria A1 feminin. Arădencele au câștigat la o diferență confortabilă de 25 de puncte, scorul înregistrat după 40 de minute de joc fiind de 53 – 78 (7-18, 18-16, 9-27, 19-17). Astfel echipa din Arad atacă serios locul 1, având o singură înfrângere din opt meciuri disputate, prima poziție fiind ocupată de către CSM Satu Mare, care are nouă victorii din tot atâtea partide. Echipa gazdă din acest meci se află pe locul șapte în clasament, cu doar o victorie din opt dispute.

 

Partida a debutat destul de echilibrat, echipele replicând una alteia atacurilor administrate, reușind menținerea diferenței de scor la două-trei puncte. În minutul patru al primului sfert, Cristina Petra, prin reușita sa din acțiune a adus echipa gazdă la trei puncte diferență de adversarele sale, scorul fiind în acel moment 7 – 10. De la acea acțiune, echipa din capitală nu a mai reușit să marcheze nici un punct până la finalul sfertului, arădencele profitând de acest lucru și ducând avantajul până la finalul acestui act la 11 puncte, scor 7 – 18.

Debutul sfertului secund a fost drastic pentru gazde, acestea nereușind să înscrie timp de două minute, timp în care au primint 7 puncte administrate de către Arad, diferența pe tabelă crescând astfel la 18 puncte. În mare, grație aruncărilor libere transformate de către gazde, acestea au reușit până la finalul acestui sfert să mai reducă din diferență, prima parte luând sfârșit cu un scor de 25 – 34.

A doua jumătate a meciului a fost momentul în care Arad-ul s-a instalat definitiv la conducere, sfertul trei fiind unul dezastruos pentru gazde. Acestea au marcat doar nouă puncte, spre deosebire de echipa lui Stacey Nolan care a reușit să înscrie 27 de puncte. În minutul patru al acestui sfert, echipa oaspete a început să se dezlănțuie, trecând pe tabelă 16 puncte consecutive, fără nici un fel de replică de la gazde. Această perioadă a meciului a urmat să prevestească finalul partidei, în care Arad-ul urma să câștige fără nici un fel de problemă.

Sfertul final a fost mai echilibrat, echipa din București înscriind la fel de mult ca adversarele sale, însă nereușind să reducă decât cu două puncte diferența stabilită în actul anterior, pierzând astfel confruntarea în care nu prea aveau speranțe de reușită.

 

Remarcate au fost:

Rapid București: Andra Ionescu – 14 puncte, 9 recuperări; Madalina Geanta – 9 puncte (3/3 la două puncte, 1/1 la trei puncte); Cristina Perta – 8 puncte, 11 recuperări

ICIM Arad: Anita Meszaros – 13 puncte, 7 recuperări, 5 intercepții;  Biljana Savic – 12 puncte; Ildiko Nagy – 11 puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!