Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare – Bega Danzio Timișoara 74-50

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
08.02.2011

Absența Ancuței Stoenescu din lotul echipei Bega Danzio a cântărit foarte mult în rezultatul final al partidei dintre CSM Satu Mare și gruparea din Timișoara, scor 74-50. Partida s-a disputat, marți seară, la Satu Mare, și a contat pentru etapa a șasea a Diviziei A1, la feminin.

Echipa din Timișoara a reușit să stea destul de aproape de formația din Satu Mare, diferența dintre cele două grupări, după prima perioadă, fiind una destul de mică, de doar patru puncte, gazdele avân 19-15 pe tabelă. Andreea Orosz și Anita Teilane au fost cele care au decis, după zece minute, ecartul dintre combatante.

Fără Ancuța Stoenescu în teren, oaspetele au stat aproape de adversare și în sfertul al doilea al întâlnirii, atunci când, după 13 minute, scorul a fost de 22-20 pentru CSM Satu Mare. Laura Budean și Anamaria Mesaroș au fost principale realizatoare ale echipei Bega Danzio în prima parte a întâlnirii.

Introducerea Oanei Băluță, la care s-a mai adăugat jocul destul de bun al Claudiei Pop, plus reușitele jucătoarei Lori Bkork au făcut ca amfitrioanele să se distanțeze la 30-22, după 16 minute de la primul angajament, atunci când Dan Ionescu a fost nevoit să ceară timp de odihnă pentru a stopa elanul gazdelor. La pauza mare, formația din Satu Mare a păstrat un avans de opt puncte în fața adversarei din Timișoara, scor 32-24.

Formația din Satu Mare s-a desprins decisiv după pauză

După reluare, gazdele au fost mult mai exacte în ofensivă și au reușit, treptat, să se distanțeze pe tabela de marcaj, Pop, Drake, Orosz și Bjork finalizând acțiunile echipei din Satu Mare, care a condus, în minutul 30, cu scorul de 55-36.  Așa cum era și normal, ecartul s-a mărit în perioada a patra, atunci când amfitrioanele au rulat aproape tot lotul.

În ultimele zece minute ale întâlnirii, jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu au reușit un parțial de 19-14, însă această diferență a fost dată și de faptul că ambii tehnicieni au decis să introducă pe teren toate sportivele pe care le-au trecut pe foaia de arbitraj. Scorul final a fost de 74-50 pentru CSM Satu Mare, gruparea ardeleană consolidându-și, astfel, parcursul perfect din primele șase etape ale primei ligi, la feminin.

În urma acestui rezultat, echipa din Satu Mare a rămas neînvinsă în Divizia A1, cu șase victorii din tot atâtea posibile, revenind pe primul loc în clasament, în fața rivalei din Arad, BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș”, grupare care a totalizat cinci meciuri câștigate din șase disputate. Formația Bega Danzio Timișoara se află pe poziția a patra, la egalitate de puncte, șapte, cu SCM CSS Universiatea Craiova și LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, însă ultimele două cluburi nu au evoluat marți seară.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!