Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Satu Mare – LMK Sepsi Sfântu Gheorghe 70-53

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
19.02.2011

Într-un meci în care am consemnat doar o singură dată egalitatea, echipa CSM Satu Mare și-a valorificat avantajul terenului propriu, în disputa cu LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, și a câștigat partida din cadrul etapei a șaptea a Diviziei A1 cu scorul de 70-53, la capătul unui joc pe care amfitrioanele l-au dominat destul de autoritar.

Gazdele au intrat mai bine în meci și au avut un avans minim, de doar patru puncte, scor 6-2, după patru minute de la primul angajament, moment în care antrenorul formației din Sfântu Gheorghe, Attila Vereș, a solicitat timp de odihnă, nemulțumit de prestația ofensivă a jucătoarelor sale, care nu au putut să înscrie decât un coș din acțiune, prin Ildiko Vass.

Anita Teilane a marcat patru puncte consecutive pentru CSM Satu Mare, scorul devenind 13-5 pentru amfitrioane în minutul 7, pivotul echipei antrenate de Dan Fleșeriu realizând șapte puncte și două recuperări cu trei minute înainte de finalul primei perioade. După zece minute tabela a indicat 17-14 pentru gazde.

Pivoții gazdelor au făcut diferența până la pauza mare

Latoya Drake a evoluat excelent în spațiul de trei secunde până la jumătatea primei părți a întâlnirii, baschetbalista din Statele Unite contribuind, în minutul 13, cu șase puncte și cinci recuperări pentru formația din Satu Mare, grupare care și-a mărit ecartul la nouă puncte avans, scor 23-14, moment în care Attila Vereș a fost nevoit să ceară și cel de-al doilea timp de odihnă pentru formația sa, pentru a stopa ofensiva gazdelor.

Echipa din Satu Mare a marcat 22 de puncte în sfertul al doilea și a primit doar zece, astfel că elevele lui Dan Fleșeriu au avut un avans de 15 puncte la pauza mare, atunci când gazdele au condus cu 39-24. Drake și Teilane au fost de neoprit în ”căciulă”, acolo de unde au adus, împreună, 25 de puncte și nouă recuperări, dominând disputa cu adversarele lor.

După reluare, gazdele au avut probleme cu greșelile personale, Drake, Orosz și Bjork având câte trei faulturi fiecare. Sepsi a revenit în meci și s-a apropiat la 11 puncte de adversara sa, scor 45-34 pentru CSM Satu Mare, după 25 de minute de la primul angajament. Cu toate acestea, gazdele au putut să-și mărească diferența și au încheiat primele trei perioade în avantaj, scor 59-42.

CSM Satu Mare a obținut o victorie cât o calificare în Final Four

Cu un avantaj de partea titularelor, care au adus 53 de puncte față de cele 48 câte au marcat jucătoarele din formația de bază a celor de la Sepsi, echipa din Satu Mare și-a valorificat și spațiul de trei secunde, acolo unde au avut un avantaj de 14 puncte, scor 36-22. Punctele venite de pe bancă au fost tot în favoarea amfitrioanelor: 17-5. CSM și-a adjudecat partida cu scorul de 70-53 și pare că și-a asigurat un loc în semifinalele Diviziei A1.

Cu o partidă în plus, în urma acestui rezultat, CSM Satu Mare este neînvinsă în prima ligă, la feminin, având opt meciuri fără niciun eșec, în timp ce Sepsi Sfântu Gheorghe se află pe locul cinci în clasament, cu trei victorii și patru înfrângeri. Formația antrenată de Dan Fleșeriu este singura grupare din Divizia A1 care a câștigat toate întâlnirile și este lider autoritar după șapte etape.

sursa foto: portalsm.ro

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!