Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CSM Universitatea Oradea - Sportul Studențesc Omnilogic 73-55

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
25.02.2011

După eșecul din tur, când au pierdut, acasă, cu scorul de 68-73, jucătoarele echipei Sportul Studențesc s-au deplasat, vineri, la Oradea, pentru a întoarce rezultatul partidei disputate în Capitală. Ioana Gavra, autoare a 28 de puncte, trei recuperări și două pase decisive nu a fost de acord și a făcut diferența în acest joc.

Meciul dintre CSM Universitatea Oradea și Sportul Studențesc a contat pentru etapa a șasea a Diviziei A2 și s-a încheiat cu victoria formației ardelene, care s-a impus cu scorul de 73-55 la capătul unei partide foarte echilibrate, mai ales în prima sa jumătate.

Surorile Liliana și Claudia Ușurelu au evoluat excelent în prima perioadă a meciului dintre CSM Oradea și Sportul Studențesc, astfel că, după zece minute de la primul angajament, tabela a indicat un avantaj minim, de patru puncte, în favoarea grupării din Capitală, mult mai atentă la recuperare și în faza defensivă.

Gazdele au revenit în meci în sfertul al doilea și s-au distanțat la șase puncte, scor 36-30, cu 90 de secunde înainte de pauza mare. Ioana Gavra a reușit zece, din cele 18 puncte ale sale din prima jumătate a întâlnirii, din spațiul de trei secunde, astfel că amfitrioanele și-au adjudecat sfertul al doilea cu un parțial de 24-16.

La jumătatea meciului gazdele au avut un ecart de patru puncte

După 20 de minute, CSM Universitatea Oradea a condus cu scorul de 38-34. Gavra și Vlaicu au fost principalele realizatoare ale gazdelor, după prima jumătate, în timp ce, de la gruparea din Capitală, s-au remarcat Cuatu și Liliana și Claudia Ușurelu.

CSM Universitatea a profitat de evoluția mai slabă a jucătoarelor din Capitală și a reușit să-și asigure un ecart de nouă puncte, scor 51-42, în minutul 27, aceasta fiind cea mai mare diferență de scor de până atunci. Ioana Gavra a fost de neoprit și în cea de-a treia perioadă, sportiva grupării din Oradea marcând alte zece puncte în sferul al treilea. După 30 de minute tabela a indicat 57-45 pentru amfitrioane.

Debutul ultimei perioade a consemnat o nouă diferență maximă, de 16 puncte, între cele două echipe, gazdele conducând cu scorul de 61-45, după 32 de minute de la primul angajament. Claudia Ușurelu a marcat patru puncte consecutive, însă acest lucru nu a putut schimba soarta meciului, gazdele reușind să se impună cu scorul de 73-55.

În urma acestui rezultat, CSM Universitatea Oradea se află pe primul loc în Divizia A2, cu nouă puncte și cu un meci în plus, în timp ce Sportul Studențesc nu a reușit, în șase etape, să se impună măcar într-o singură partidă disputată, având un total de doar șase puncte.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!