Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. CST Alexandria - LMK Sepsi Sfântu Gheorghe 66-68

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.02.2011

Viorela Rus a avut șansa de a aduce victoria echipei CST Alexandria,sâmbătă, în meciul cu LMK Sespsi Sfântu Gheorghe , însă tripla jucătoarei pregătite de Mădălin Piperea nu și-a atins ținta astfel că adversarele s-au impus, la limită, cu scorul de 68-66 și rămân în cursa pentru Final Four.

Annemarie Parău a închis, practic, tabela, prin două aruncări libere transformate cu zece secunde înainte de finalul partidei, chiar dacă amfitrioanele au avut cel puțin șansa de a duce meciul în prelungiri. Lupta în spațiul de trei secunde a fost foarte echilibrată, numărul de puncte și situația la recuperare în ”căciulă” fiind aproape egală.

Pivotul echipei din Alexandria, Viorela Rus, și-a trecut în cont un double double, 20 de puncte și 12 recuperări, în timp ce Alina Chivu a ajutat-o cu 14 puncte și patru recuperări. Alexandra Cutaș a contribuit cu alte zece puncte pentru gazde, însă acestea nu au fost de ajuns în condițiile în care Sepsi a avut cinci baschetbaliste cu cel puțin zece puncte marcate.

Ildiko Vass, Annemarie Parău și Andreea Huțanu au înscris câte 13 puncte fiecare, Flori Ardeleanu a marcat 11, iar Bianca Vescan a adus alte zece puncte și nouă recuperări pentru Sepsi. Gazdele au revenit în meci abia în ultimele minute ale întâlnirii, atunci când gruparea din Alexandria ar fi meritat să obțină victoria, însă Parău și Vescan au fost foarte exacte la linia de pedeapsă, chiar atunci când a fost nevoie.

Ultimele secunde ale partidei au fost decisive pentru stabilirea câștigătoarei

Cu 98 de secunde înainte de final, CST Alexandria a avut un avans de trei puncte pe tabela de marcaj, scor 64-61, anulat de Annemarie Parău în ultimele 72 de secunde din meci. O pasă greșită a lui Ildiko Vass a făcut ca formația gazdă să aibă posesia, însă Viorela Rus a comis abatere de pași. Bescan și Parău au venit, pe rând, la ”libere”, trannsformând toate cele patru aruncări de care au beneficiat.

Chiar și așa, gazdele au avut șansa unei ultime aruncări, însă Viorela Rus nu a putut să fructifice o încercare din spatele semicercului. Partida s-a încheiat cu victoria echipei din Sfântu Gheorghe, scor 68-66, la capătul unui meci în care oricare formație s-ar fi putut impune.

În urma acestui rezultat, după nouă etape, CST Alexandria a acumulat trei victorii și șase înfrângeri în Divizia A1 și se află pe locul șase în clasament, în timp ce LMK Sepsi Sfântu Gheorghe, cu cinci meciuri câștigate din nouă posibile ocupă poziția a patra în ierarhia primei ligi, la feminin.

sursa foto: sepsibc.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!