Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. ICIM Arad – SCM CSS Craiova 88 – 51

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
19.02.2011

În această seară, ICIM Arad a obținut o nouă victorie acasă în fața celor de la SCM CSS Craiova, cu scor 88 – 51 (16-13, 24-9, 28-9, 20-20), partidă ce a contat pentru etapa a VII a a actualei ediții de campionat. Gazdele s-au impus categoric, nepermițând formației oltene să câștige nici un sfert de joc, cea mai bună performanță a echipei oaspete fiind egalul din ultimul act de joc. Astfel, și în această partidă s-a simțit absența jucătoarei din Craiova, Fatou Kane, atât pe partea defensivă cât și pe cea ofensivă. Antrenorul Liviu Manea s-a văzut nevoit să impună o strategie ce a încurajat mai mult aruncările de trei puncte, însă acest lucru nu a funcționat, jucătoarele din Bănie reușind să marcheze doar 10 din cele 38 de aruncări încercate. De cealaltă parte, Stacey Nolan a pus accentul în principal pe jocul pivoților, profitând de absența jucătoarei craiovene, dar și pe contraatac, situație în care arădencele au fost puse deseori, datorită ratărilor repetate ale echipei oltene.

Partida a debutat printr-o aruncare de trei puncte transformată de către Janina Simionca, acesta fiind singurul moment al meciului în care SCM CSS Craiova a avut avans pe tabela de marcaj. Au urmat apoi 12 puncte consecutive marcate de către gazde, fără replică de la jucătoarele adverse. Astfel prin trei reușite de trei puncte în primul sfert, Craiova dădea speranțe, terminând această parte a meciului la doar trei puncte deficit.

Al doilea sfert a reprezentat momentul de cădere al formației din Bănie, jucătoarele lui Liviu Manea reușind să înscrie doar nouă puncte în total pe tabelă. ICIM Arad a reușit în această parte a meciului 18 puncte consecutive, fără replică, astfel în minutul șapte de joc, scorul a fost 38 – 16 pentru gazde.

A doua parte a meciului a debutat cum nu se putea mai bine pentru echipa din Arad, acestea reușind o serie de 16 puncte consecutive de această dată, astfel că în minutul cinci de joc din sfertul al treilea, gazdele aveau un avantaj de 34 de puncte, scorul fiind 56 – 22. Finalul acestui act le-a găsit pe jucătoarele din Craiova tot cu nouă puncte marcate, acestea intrând în ultima parte a meciului cu un deficit de 37 de puncte.

Finalul a decurs conform întregului meci, păstrându-se o diferență foarte mare între cele două echipe, SCM Craiova izbutind în acest sfert cele mai multe puncte, 20, și cele mai multe aruncări de trei puncte, 4. Astfel victoria gazdelor a fost evidentă, acestea rămânând pe locul doi în clasamentul general.

Remarcate au fost:

ICIM Arad: Anita Meszaros – 15 puncte, 14 recuperări; Cherrise Germain Graham – 15 puncte, 5 pase decisive.

SCM CSS Craiova: Janina Simionca – 16 puncte, 6 recuperări; Anca Șipoș - 10 puncte, 6 recuperări; Eniko Tarta – 7 puncte, 9 pase decisive.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!