Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. ICIM Univ. V. Goldiș Arad - CSM Satu Mare 64-69

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
06.03.2011

1300 de spectatori dintre care 30 de sătmăreni au dorit să urmărească pe viu înfruntarea dintre locurile 1 şi 2 din campionat. Oaspetele veneau la adăpostul unui avantaj de 16 puncte din partida tur, iar pentru că misiunea gazdelor să fie şi mai grea, trei jucătoare (Roberson, Ciocan şi Graham) se confruntaseră cu probleme medicale înaintea acestei partide.

Stacey Nolan riscă de la început trimiţându-le în teren pe Ciocan şi Graham şi începutul de meci este promiţător pentru echipa sa: în minutul 3 după reţeta clasică, Brosovszki o angajează sub panou pe Toma şi scorul devine 10-2. Sătmărencele răspund imediat printr-o reuşită de 3 puncte a Latoyei Drake, dar apărarea amfitrioanelor dă roade şi le obligă să facă abateri de 5 respectiv 24 de secunde. Dan Fleseriu o introduce pe teren pe Claudia Pop dar tot Aradul înscrie prin Larisa Toma, angajată de această dată de Cherrise Graham. În minutul 8 Monika Brosovszki reuşeşte 5 puncte consecutive, mai întâi duce scorul la 21-11 printr-o reuşită de 3 puncte, iar la faza următoare reuşeşte o intercepţie şi finalizează printr-o oferită pe contraatac, în timp ce la Satu Mare ultimă jucătoare adusă la echipă, Abi Olajuwon pare că nu îşi găseşte locul în teren.

După un minut şi jumătate de greşeli la începutul sfertului doi, aceeaşi Monika Brosovszki reuşeşte un coş de 3 puncte urmat de o pătrundere prin toată apărarea sătmăreana. În minutul 15 Roberson înscrie pentru 35-14, diferenţa maximă din această partidă şi arădencele par că se instalează confortabil în fotoliul de lider. Amra Mehmedici dă semnalul revenirii echipei din Satu Mare, mai întâi transformând 2 aruncări libere iar apoi marcând de 3 puncte în ultima secundă de atac. Anita Teilane reuşeşte un coş cu fault şi transformă şi aruncarea suplimentară, Abi Olajuwon îşi intră şi ea în mână, iar Andreea Orosz încheie sfertul cu un coş de 3 puncte marcat în ultima secundă (43-29).

Debutul sfertului trei îi aparţine jucătoarei Abi Olajuwon, aceasta reuşind să marcheze de sub coş şi de la semidistanţă, dominând lupta la recuperare sub ambele panouri reușește să reducă diferenta sub 10 puncte până în minutul 25 (45-37), replica ICIM-ului venind de la Larisa Toma. Aceeaşi Olajuwon reuşeşte un semicarlig şi o aruncare de la aproximativ 6 metri dar Savic marchează pentru 51-41. Urmează o serie de 7 puncte fără răspuns reuşite de Claudia Pop, Latoya Drake şi Amra Mehmedic şi diferenţa scade la 3 puncte pe finalul sfertului.

Bilijana Savic reuşeşte o aruncare de 3 puncte în debutul sfertului patru dar Anita Teilane marchează 4 puncte consecutive şi egalează la 56 în minutul 34 iar Claudia Pop duce Satu Mare în avantaj. De abia acum este introdusă pe teren Anita Meszaros, prea târziu pentru a opri elanul liderului. Drake duce Satu Mare la 4 puncte iar Teilane reuşeşte 2 capace în momente cheie şi arădencele apelează la faulturi pentru oprirea timpului. Gazdele cad şi fizic şi psihic, ratând oferite pe contraatac şi din poziţii uşoare de sub coş iar Mehmedic închide tabela cu 2 aruncări libere: 64 - 69.

Brigada de arbitri formată din Andrada Csender şi Valentin Negrea s-a achitat bine de sarcini în ciuda presiunii unui asemenea meci, puţinele greşeli făcute neinfluenţând rezultatul final.

În opinia domnului Dan Moraru, echipa sa a piedut meciul datorită pregătirii fizice specifice mai slabe, practic echipa arădeană terminând benzina la pauză, intervenind blocaje la nivel fizic şi la nivel psihic, jucătoarele nemaireusind pe final să repete jocul bun făcut în primele două sferturi.

Domnul Petre Eleş a subliniat că victoria din această seară, la fel cu cea din tur a fost o victorie a inimii, echipa sa având meritul că nu şi-a pierdut încrederea nici când erau conduse cu 21 de puncte. În pofida tinereţii lotului (o singură jucătoare peste 25 de ani), absenţa presiunii şi atmosfera liniştită din cadrul echipei au făcut posibilă această revenire.

1 comentariu la aceasta stire:
  • cipri_23 :

    Titlu
    Pana la urma tot ICIM Arad ca castiga titlu chiar daca Satu Mare a batut astazi.

    cu 13 ani în urmă (06.03.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!