Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. ICIM Univ. V. Goldiș Arad - Kara Trutnov 74-59

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
12.02.2011

A doua semifinală a Turneului Final Four CEWL a atras în sala Victoria din Arad 1200 de spectatori, printre care şi câţiva susţinători ai formaţiei din Trutnov. Încă din debutul meciului se observă accentul pus pe defensivă de cei doi tehnicieni, trecând aproape două minute până la marcarea primelor două puncte, şi acelea reuşite de Larisa Toma din aruncări libere. Atacurile arădencelor s-au accentuat pe angajarea pivoţilor care au şi reuşit primele 6 puncte ale gazdelor în timp ce oaspetele s-au concentrat mai mult pe aruncări de la semidistanţă. După nici patru minute de joc, Monika Brosovszki obligă antrenorul cehoaicelor să solicite primul time-out în urma unei intercepţii finalizată cu o oferită pe contraatac şi care a dus scorul la 11-2 pentru ICIM. Cherrise Graham duce scorul la 17-6 şi spectatorii prevedeau deja un meci uşor şi un scor fluviu în favoarea gazdelor. Imediat îşi intră în mână Darina Misurova care dă semnalul reveniri oaspetelor în joc printr-un coş de 3 puncte. Bilijana Savic intră pe parchet la finalul sfertului dar nu-i prea reuşeşte nimic, semn că mai are nevoie de timp să-şi revină după accidentarea care a împiedicat-o să evolueze în ultimele meciuri. Laura Dragoescu fructifică o pasă a Anitei Meszaros şi primul sfert se încheie cu scorul de 22-13 în favoarea amfitrioanelor.

Sfertul al doilea debutează cu un nou coş de 3 puncte al aceleiaşi Darina Misurova. Gazdele se precipită şi se întrec în ratări, unele chiar de sub coşul advers şi Katerina Hindrakova aduce oaspetele la un singur punct 24-23, în replică Anita Meszaros pune capăt unei perioade de 4 minute fără coş marcat, dar Darina Misurova marchează şi de la 2 puncte şi apoi în chiar ultimul minut al sfertului Iva Komzikova reuşeşte să egaleze la 32.

În sfertul al treilea Darina Misurova recidivează de la 3 puncte şi după nici două minute Kara Trutnov conduce pentru prima oară la Arad cu 35-34. Cherrise Graham egalează la 38 transformând 2 aruncări libere, dar apoi se încurcă în apărare cu Monika Brosovszki şi aceeaşi Misurova reuşeşte un nou coş de 3 puncte. Se merge cap la cap dar Hana Snajdrova îşi copiază colega şi transformă şi ea de la mare distanţă pentru 49-45 în favoarea oaspetelor. Cristina Ciocan şi apoi Monika Brosovszki marchează pentru a păstra egalitatea şi după 3 sferturi de joc.

ICIM forţează desprinderea în debutul ultimului sfert dar cehoaicele reuşesc să rămână aproape până spre jumătatea intervalului când Monika Brosovszki reuşeşte în sfârşit să înscrie de la 3 puncte iar Ashlee Roberson îşi recuperează propria ratare şi transformă pentru 61 - 54. Oaspetele cer timp de odihnă dar şi după acesta tot ICIM marchează prin Cherrise Graham. Aceeaşi Graham duce gazde la 12 puncte după un coş de 3 puncte marcat în ultima secundă de atac. Cehoaicelor nu le mai intră aruncările de la distanţă iar apărarea arădencelor îl mulţumeşte în sfârşit pe antrenorul Stacey Nolan. Adela Mercea intră şi ea pe teren pentru ultimul minut dar nu reuşeşte să înscrie o aruncare de la mare distanţă în ultima secundă a meciului.

S-au remarcat de la ICIM: Anita Meszaros 12 puncte, 10 recuperări şi 4 intercepţii, Cherrise Graham 23 de puncte, Larisa Toma 12 puncte, Monika Brosovszki 11 puncte şi 4 intercepţii şi Ashlee Roberson cu 6 puncte şi 10 recuperări; de la oaspete Darina Misurova a reuşit 21 de puncte din care 6 coşuri de 3 puncte (din 8 aruncări) şi 3 intercepţii, Hana Snajdrova cu 9 puncte şi Dana Kustilova cu 6 puncte şi 6 recuperări.

ICIM Univ. V. Goldiș Arad va întâlni mâine în finala Final Four-ului pe Bernaco Presov, de la orele 20:00, meciul fiind transmis în direct de TVR 3.

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!