Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. ICIM Univ. Vasile Goldiș Arad - Bemaco Presov 62-50

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
13.02.2011

Dacă în prima zi a turneului Final Final al CEWL se mai găseau locuri libere în Sala Sporturilor din Arad, în ziua finalei 1500 de spectatori au umplut tribunele în aşteptarea primului trofeu european din istoria clubului arădean.

ICIM începe în forţă conducând cu 8-0 după două minute şi jumătate prin două coşuri de 3 puncte marcate de Ciocan şi Brosovszki şi o reuşită de sub panou a Anitei Meszaros. La fel ca în partidă din semifinale gazdele încep să greşească permiţând slovacelor să revină la 8-6 în minutul 5 respectiv 13-11 în minutul 9. Tot atunci antrenorul Stacey Nolan trimite o echipă inedită în teren: Savic, Roberson, Brosovszki, Graham şi Ciocan, jucând practic fără o jucătoare specializată pe postul 5. Cu o aruncare în ultima secundă, Brosovski stabileşte scorul primului sfert: 16-13.

La reluare, Ciocan reuşeşte să-şi depăşească apărătoarea dar la fel ca în meciul cu Trutnov, se complică şi în locul unei finalizări simple încearcă o pasă interceptată de adversare. Cherrise Graham pătrunde în forţă şi marchează pentru 20-17, dar este sancţionată cu fault în atac în ciuda protestelor băncii arădene care susţine că apărătoarea se afla în interiorul semicercului de sub inel. Bilijana Savic se remarcă sub ambele panouri, reuşind un coş de 2 puncte iar apoi căpăcind o adversară în apărare. Ashlee Roberson îşi recuperează propria ratare şi înscrie dintre două adversare pentru 24-17 în favoarea ICIM-ului şi obligând oaspetele să solicite un timp de odihnă. Urmează o succesiune de atacuri ce aduc pe rând câte 3 puncte fiecăreia dintre echipe: mai întâi Savic înscrie din afara semicercului, la faza următoare Ciappina îi dă replica, Monika Brosovski nu se lăsa nici ea mai prejos înscriind de la mare distanţă dar aceeaşi Ciappina reuşeşte un coş cu fault şi transformă şi aruncarea suplimentară. Americanca Jenifer Risper reuşeşte şi ea un coş cu fault pentru ca pe finalul sfertului Cristina Wirth să restabilească egalitatea după 2 sferturi jucate: 32-32.

Debut tensionat de sfert 3 în care Jana Vackova protestează după un fault şi este sancţionată şi cu greşeala tehnică, Monika Brosovski transformând cu siguranţă liberele acordate. Fază curioasă la jumătatea sfertului când Cristina Wirth este sancţionată cu fault în atac în timpul aruncării, coşul este validat dar Graham primeşte două aruncări libere deoarece oaspetele erau în penalizare. Aceeaşi Cherrise Graham reuşeşte o intercepţie şi nu poate fi oprită pe cotnraatac, ducând scorul la 45-34. Larisa Toma este angajată foarte bine de către Cristina Ciocan şi finalizează simplu cu o oferită stabilind scorul sfertului 3 la 49-36.

Începutul ultimului sfert dă emoţii echipei şi suporterilor arădeni: Ashlee Roberson cade urât şi este scoasă pe braţe de pe teren, ea nemaijucand până la finalul partidei. După un coş de 3 puncte al Janei Vackova, tandemul Ciocan-Toma oferă un nou recital, conducătoarea de joc a ICIM-ului reuşind două angajări consecutive, una din afara semicercului de 3 puncte şi una chiar pe o repunere de sub panoul advers finalizate ca la antrenament de fosta componentă a lotului naţional. Ciocan se remarcă şi în defensivă cu un capac spectaculos iar Savic mai transformă o aruncare de 3 puncte pentru 58-45. Graham încearcă să pătrundă dar Ciappina o opreşte cu un capac de manual, iar la celălalt coş Angelika Oravcova marchează, este faultată pe aruncare şi transformă aruncarea suplimentară. Risper apropie oaspetele la 8 puncte: 58-50 dar arădencele trec la atacuri prelungite cu pase repetate pentru a consuma cât mai mult din secundele ce le despart de primul titlu european. Graham oferă spectaculos mingea după ce evită un capac iar Dragoescu închide tabela de la linia de libere: 62-50 şi ICIM câştigă trofeul CEWL.

Larisa Toma încheie meciul cu 13 puncte, 16 recuperări şi 3 capace, Monika Brosovski reuşeşte şi ea 13 puncte în timp ce Bilijana Savic şi Cherrise Graham îşi trec în cont câte 11 puncte. Din tabara învinselor se remarcă Jenifer Risper cu 19 puncte, 9 recuperări şi 3 intercepţii, Romina Ciappina 9 puncte, 9 recuperări şi 5 intercepţii, Jana Vackova 9 puncte şi Cristina Wirth 8 puncte, 7 recuperări şi 5 intercepţii.

La finalul, Jenifer Risper a fost declarată MVP-ul turneului, Amanda Thompson cea mai bună marcatoare cu 49 de puncte şi Larisa Toma cea mai bună recuperatoare.

 

1 comentariu la aceasta stire:
  • cipri_23 :

    ICIM
    Felicitari fetelor. Sunteti cele mai minunate fete.Campionii ! Campionii !!! Oleeeeoleeeoleeee !!!! Uitale Uitale ! Uita Campioanele !!!!!

    cu 13 ani în urmă (14.02.2011) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!