Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Olimpia București – BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad 56-103

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
07.02.2011

Echipa BC ICIM Universitatea ”Vasile Goldiș” Arad a tranșat, încă de la pauză, meciul cu Olimpia București, scor 103-56, într-o partidă disputată, luni, în Capitală. Întâlnirea a avut loc în devans și a contat pentru etapa a cincea a Diviziei A1, la feminin. Cea mai bună marcatoare a jocului a fost Monica Boriga, care și-a trecut în cont 22 de puncte, trei recuperări și cinci pase decisive.

După un prim sfert mai echilibrat, în care gazdele s-au menținut aproape de adversare, formația pregătită de Stacey Nolan nu a fost mulțumită cu diferența de opt puncte, scor 28-20, pe care au avut-o după zece minute de la primul angajament și au forțat desprinderea în cea de-a doua perioadă.

Au urmat zece minute perfecte pentru gruparea ardeleană, care și-a adjudecat sfertul secund cu un parțial de 34-9, ceea ce a făcut ca, la jumătatea întâlnirii, tabela să indice 62-29 pentru jucătoarele din Arad. Monica Boriga a avut 17 puncte înainte de pauza mare, în timp ce Anita Meszaroș a ajutat-o cu zece iar Ashley Roberson a mai adăugat nouă. De la gazde, Gabriela Munteanu, zece puncte, și Cristina Bigică, cu nouă puncte, au dus greul în meci.

Gazdele au avut un procentaj destul de slab la aruncările din acțiune

Ambele echipe au folosit, în acest meci, aproape tot lotul pe care l-au trecut pe foaia de arbitraj, fiecare jucătoare primind, din partea tehnicienilor, șansa de a evolua o perioadă cât mai lungă. Cel de-al treilea sfert a fost unul foarte echilibrat, cel puțin în primele șapte minute, atunci când fiecare formație a marcat doar câte șapte puncte.

Procentajul gazdelor a fost de 32,4% la aruncările din acțiune, înaintea ultimului sfert, în timp ce gruparea din Arad a avut un procentaj aproape dublu, de 61,7%. Anita Meszaroș și Monica Boriga au finalizat alte două acțiuni consecutive, astfel că, înainte de ultima perioadă a meciului dintre Olimpia și ICIM, gazdele au avut un ecart de 34 de puncte, scor 74-40.

În minutul 35, ICIM a condus cu 85-45, după ce Larisa Toma a transformat ambele aruncări libere de care a beneficiat, aceasta fiind cea mai mare diferență de puncte de pe tabelă de până atunci.  Gazdele au încercat, fără succes, să se apropie cât mai mult de adversare și să evite un eventual eșec la peste 40 de puncte diferență. Partida s-a încheiat cu scorul de 103-56 pentru gruparea din Arad.

În urma acestui rezultat, echipa BC ICIM Arad a devenit lider în Divizia A1, cu cinci victorii și o înfrângere, însă cu un meci mai mult decât ocupanta poziției a doua, CSM Satu Mare, formație care nu a pierdut nicio partidă în această fază a competiției. Olimpia ocupă locul opt, gruparea din Capitală având șase partide pierdute din tot atâtea întâlniri.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!