Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Olimpia București - CST Alexandria 59-77

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
05.03.2011

Jucătoarele echipei CST Alexandria au marcat, în meciul cu Olimpia, de sâmbătă, 11 aruncări din spatele semiciercului, din 19 posibile, surorile Alexandra și Cristiana Cutaș făcând, practic, spectacol cu cele 21 de puncte realizate de la distanță. Formația pregătită de Mădălin Piperea a învins, scor 77-59, chiar în Capitală, într-un meci care a contat pentru etapa a zecea a Diviziei A1.

De la formația din Alexandria, Nevena Saponjic a încheiat întâlnirea cu un double double, 28 de puncte și zece recuperări, în timp ce Alexandra Cutaș a ajutat-o cu 19 puncte, patru recuperări, patru pase decisive și patru intercepții. De la gazde s-a remarcat Alexandra Florea, autoare a 15 puncte.

CST Alexandria a dominat întâlnirea, chiar dacă jucătoarele de la Olimpia au reușit să le pună probleme adversarelor în prima perioadă. Până la pauza mare diferența s-a majorat, treptat, iar oasptele au avut un ecart de 15 puncte pe tabelă, scor 40-25.

Accidentarea Cristinei Bigică, șapte puncte și două recuperări în momentul în care a părăsit terenul, a contat în ofensiva gazdelor. Din câte se pare, baschetbalista are probleme în zona meniscului, însă un diagnostic exact se va ști după efectuarea unui RMN, așa cum au declarat, pentru totalbaschet.ro, medicii cei care i-au acordat primul ajutor sportivei de la Olimpia.

Echipa de bază a formației din Alexandria a reușit, în această întâlnire, 58 de puncte, față de 44 câte au marcat titularele de la Olimpia. Și duelul punctelor venite de pe bancă au adus câștig de cauză adversarelor grupării din Capitală, scor 19-15. Din spațiul de trei secunde, chiar dacă au avut avantajulș taliei, oaspetele au înscris 26 de puncte, însă amfitrioanele au replicat cu 24.

Victoria de sâmbătă, scor 77-59 pentru CST Alexandria, aduce formația pregătită de Mădălin Piperea pe locul șase în Divizia A1, cu un total de patru victorii și șase înfrângeri. Pentru a putea spera la Final Four-ul primei ligi, la feminin, gruparea din Alexandria are nevoie de patru victorii consecutive dar și de jocul rezultatelor.

Olimpia București ocupă locul opt, ultimul, în Divizia A1, cu o singură partidă câștigată din zece posibile. Gruparea din Capitală și-a îndeplinit obiectivul prin calificarea în această fază a campionatului, însă ofocialii de la Olimpia speră la o clasare între locurile 6-7.

sursa foto: bkfocus.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!