Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Politehnica Naţional Iaşi – BC LMK Sepsi Sfântu Gheorghe 37-76

Andrada Comănici

Andrada Comănici
02.03.2011

Aşa cum era de aşteptat, BC LMK Sepsi Sfântu Gheorghe s-a impus în această seară (2 martie) cu scorul de 37-76 (7-31; 10-13; 13-17; 7-15) în deplasare pe terenul celor de la Palitehnica Naţional Iaşi. În urma victoriilor obţinute cu scorurile de 87-34 şi 37-76 îm dubla manşă jucată cu ieşencele, BC Sepsi s-a calificat în Final Four-ul Cupei României, la feminin.

Cinciul cu care Politehnica a început partida a fost alcătuit din Gabriela Necula, Ana Maria Pânzaru, Beatrice Alaiba, Danielle Walker şi Sorana Gavrilescu, în timp ce BC Sepsi a mizat pe Annemarie Părău, Andreea Huţanu, Ildiko Vass, Bianca Veşcan şi Kerri Gardin.

Primele puncte ale partidei au fost înscrise, pentru BC Sepsi, prin două aruncări libere fructificate de nou-venita Kerri Gardin, gazdele egalând rapid, 2-2, prin Bianca Alaiba, acesta ducându-şi echipa, pentru prima şi singura dată pe parcursul întregii partide, în avantaj cu scorul de 3-2. După acest moment echipa oaspete a reuşit un parţial de 0-14, ducând scorul la 3-16 prin aportul tuturor celor cinci jucătoare din teren. Gabriela Necula a marcat pentru Iaşi, scor 5-16, încercând în zadar să stopeze avântul luat de BC Sepsi. Până cu 7 seunde înainte de final doar fetele lui Attila Veres au mai găsit drumul spre panou, 5-28, iar gazdele au mai reuşit să înscrie o dată prin Mădălina Cioroiu, 7-28, prima perioadă de joc încheindu-se cu coşul lui Annemarie Părău, scor 7-31.

Lucrurile nu s-au îndreptat nici în sfertul secund care s-a dovedit a fi totuşi cel mai echilibrat al partidei, cu Politehnica Iaşi marcatoare a 10 puncte şi 13 puncte trecute în dreptul celor de la BC Sepsi. Aceeaşi Annemarie Părău a înscris pentru echipa oaspete abia în cel de-al doilea minut al sfertului, mărind avansul formaţiei sale, 7-33, iar Gabriela Necula a adus primul punct pentru ieşence, 8-34. A urmat un scurt asalt la panoul celor de la BC Sepsi, Necula şi Gavrilescu înscriind pentru 16-42, dar diferenţa de scor era departe de a se fi micşorat, tabela indicând la pauza mare 17-44.

La revenirea de la cabine prima care şi-a trecut numele pe lista marcatoarelor a fost Bianca Alaiba care a înscris pentru 19-44, dar replica oaspetelor nu s-a lăsat deloc aşteptată, acestea marcând şase puncte consecutive, scor 19-50. Danielle Walker a fost autoarea unei frumoase reuşite din spatele semicercului, 22-50, aceasta dând startul unei noi perioade de asalt la coşul fetelor lui Attila Veres, gazdele recuperand foarte puţin din diferenţă, 26-52. Finalul sfertului trei a fost unul cu puncte înscrise de ambele formaţii, astfel, după jumătate de ora de joc efectiv tabela arăta avantaj categoric pentru BC Sepsi, 31-60.

În ultima perioadă de joc s-a înscris relativ puţin, ieşencele şi-au trecut în cont doar 7 puncte, iar echipa oaspete a atins doar cota 15. Sfertul a fost inaugurat cu reuşita de două puncte a Biancăi Alaiba, 32-61, dar chiar la un avans considerabil, cele de la BC Sepsi nu au luat piciorul de pe pedala de acceleraţie, ducând scorul până la 32-65. Cu cinci minute înainte de final tabela indica 33-67 în urma punctelor înscrise de Izabella Kerekes. Ultimele minute ale partidei au aparţinut tot oaspetelor, acestea obţinând lejer victoria cu scorul de 37-76.

 

Remarcatele partidei au fost:

Politehnica Naţional Iaşi: Bianca Alaiba – 9 puncte, 5 recuperări; Gabriela Necula – 7 puncte, o recuperare; Sorana Gavrilescu – 6 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă; Danielle Walker – 6 puncte.

BC LMK Sepsi Sfântu Gheorghe: Bianca Veşcan – 18 puncte, 8 recuperări, o pasă decisivă; Annemarie Părău – 15 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă; Caroline Nwafor – 12 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive; Andrea Walker – 9 puncte, 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!