Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Politehnica Național Iași - Universitatea Cluj 73-78

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
26.02.2011

După un meci foarte echilibrat, în care am consemnat de nouă ori egalitatea și s-au înregistrat șapte schimbări de lider pe tabelă, echipa Universitatea Cluj a învins, sâmbătă, în deplasare, echipa Politehnica Național Iași cu scorul de 78-73.

Gruparea ardeleană a rămas, după această partidă, fără înfrângere în Divizia A2, având un record de cinci meciuri consecutive câștigate în această fază a competiției. Diferența, în acest joc, a fost făcută de titularele celor două grupări, formația de bază de la ”U” reușind 72 de puncte, cu 11 mai multe decât au marcat primele cinci sportive ale echipei din Iași.

Andreea Pop și Marta Fodor și-au împărțit, în mod egal, 40 de puncte

Andreea Pop și-a trecut în cont un double double, 20 de puncte și 11 recuperări, în timp ce Marta Fodor (foto) a mai adus alte 20 de puncte pentru învingătoare, echipă de la care s-a mai remarcat și Flavia Ferenczi, cu 16 puncte, cinci recuperări și două intercepții. Principala realizatoare a gazdelor a fost Gabriela Necula, baschetbalista Politehnicii Național Iași având 14 de puncte, opt recuperări și două intercepții.

Cele 16 greșeli neforțate ale gazdelor, față de cele zece ale adversarelor, au contat în acest meci, mai ales pe final. Jucătoarele pregătite de Florin Covaciu au fost mai pragmatice în ultimele minute și au reușit să-și asigure o diferență liniștitoare înainte de încheierea întâlnirii de la Iași.

În ultimul minut al partidei, Politehnica a avut un deficit de două puncte, scor 73-75, după aruncările libere transformate de Ana Maria Pânzaru. Neatente la recuperare, pe un atac decisiv al adversarelor, gazdele au pierdut o minge la urmărire sub propriul panou, astfel că Angela Al Shaar a marcat, cu opt secunde de final, două puncte vitale.

Acesta a fost al doilea meci consecutiv, după eșecul de la Brașov, pe care gruparea din Iași îl pierde în ultimele secunde. În urma acestui rezultat, Universitatea Cluj rămâne lider în Divizia A2, cu cinci victorii din tot atâtea posibile, în timp ce Politehnica Național Iași se află pe poziția a cincea, penultima, cu un singur meci câștigat din șase disputate.

Universitatea Cluj mai are de disputat, în luna martie, restanța din cadrul etapei a patra, cu LPS Alba Iulia, ambele formații având, până la ora întâlnirii directe, câte o partidă mai puțin disputată.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!