Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Rapid București - CSM Satu Mare 59-78

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
12.02.2011

După un meci pe care l-a dominat din primul minut, echipa CSM Satu Mare a trecut, sâmbătă, în Capitală, scor 78-59, de formația Rapid București. În urma acestei victorii, gruparea ardeleană rămâne neînvinsă în Divizia A1, având un parcurs perfect: șapte meciuri câștigate din tot atâtea disputate.

Claudia Pop a contribuit cu 18 puncte, cinci recuperări și trei pase decisive pentru CSM Satu Mare, în timp ce Amra Mehmedic a avut 15 puncte, șapte recuperări și șapte pase decisive pentru echipa pregătită de Dan Fleșeriu. De la gazde, Florina Diaconu și Cristina Perța au reușit, împreună, 39 de puncte.

Formația din Satu Mare nu a dorit să riște și, conform așteptărilor, s-a distanțat decisiv până la pauza mare. Chiar dacă Cristina Perța a avut 13 puncte pentru gazde, la jumătatea meciului, replica oaspetelor a fost una pe măsură, Claudia Pop răspunzând cu 18 puncte, în timp ce Amra Mehmedic a totalizat opt puncte, cinci recuperări și șase pase decisive pentru gruparea ardeleană.

După un 22-11 în prima perioadă, jucătoarele antrenate de Dan Fleșeriu au reușit un parțial de 20 de puncte diferență, scor 31-11, în următoarele zece minute, astfel că, după două sferturi, CSM Satu Mare a avut un ecart de 31 de puncte pe tabela de marcaj, scor 53-22. Lori Bjork a terminat prima jumătate a întâlnirii din Capitală cu cinci puncte, nouă recuperări și trei pase decisive.

Gazdele au ratat mult mai ales de pe partea stângă (foto, jos), acolo unde amfitrioanele au avut, după 20 de minute, conform statisticii oficiale a frbaschet, un procentaj foarte prost: 15 aruncări ratate de la semidistanță, din apropierea spațiului de trei secunde! Cristina Perța, Roxana Bejan și Claudia Ene nu au găsit, în acea zonă, drumul către coș.



Oaspetele nu au avut probleme în spațiul de trei secunde

La recuperare, gazdele au pierdut încă de la pauză duelul cu adversarele. CSM Satu Mare a câștigat, în primele 20 de minute, 32 de mingi pe urmărire, la care s-au mai adăugat 14 pase decisive și șase intercepții, în timp ce Rapid nu a fost destul de combativă: doar 13 recuperări, cinci pase decisive și patru intercepții.

În aceste condiții, partea a doua a întâlnirii a fost o formalitate pentru formația pregătită de Dan Fleșeriu. Oaspetele s-au distanțat la 64-27, după 25 de minute, pentru ca, la finalul celei de-a treia perioade să se consemneze scorul de 69-36 în favoarea echipei CSM Satu Mare.

În ultimele zece minute ale meciului gruparea ardeleană a evoluat mai relaxată, lucru care s-a cunoscut și pe tabelă, atunci când gazdele și-au adjudecat ultimul sfert cu 23-9. Scorul final a fost de 78-59 pentru Satu Mare.

După șapte etape, CSM Satu Mare a rămas lider în Divizia A1, cu maximum de victorii și cu 14 puncte acumulate, în timp ce echipa Rapid București nu a putut să scape de locul șapte, având doar o victorie din șase partide disputate. Gruparea din Capitală are un meci mai puțin disputat.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!