Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. SCM CSȘ Craiova – CS Rapid București 89 – 79

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
06.03.2011

Ieri seară, într-o partidă ce în mod normal trebuia să se desfășoare la ora 18:00, disputându-se cu o oră mai devreme, SCM CSȘ Craiova s-a impus în fața baschetbalistelor de la CS Rapid București, scor 89 – 79 (31-14, 15-15, 20-27, 23-23), meci ce a contat pentru etapa a X a a actualei ediții de campionat. Prin această victorie echipa lui Liviu Manea urcă un loc în clasament, poziționându-se pe treapta a patra, cu cinci victorii și tot atâtea înfrângeri. Astfel gazdele acestei partide sunt din ce în ce mai aproape de o calificare în Final Four.

Meciul a debutat printr-o deschidere de scor ajucătoarei din Bănie, Adelina Ștefan, încă din prima posesie a meciului, care a transformat o aruncare liberă din cele două de care a beneficiat, urmând ca un atac mai târziu să înscrie și un coș de trei puncte, ducând echipa sa în avantaj încă din primele secunde. De la reușita de două puncte a Roxanei Bejan din minutul patru, tabela indicând în acel moment scorul de 12 – 7, CS Rapid București nu a mai reușit în acest prim sfert să mai înscrie decât o singură dată din acțiune, ele menținându-se pentru moment în meci numai prin intermediul aruncărilor libere. Gazdele au început din acel moment să trecă serios în avantaj, toate jucătoarele titulare contribuind la acest fapt, câștigând primul act al meciului la o diferență confortabilă de 17 puncte.

Al doilea sfert a fost echilibrat, fapt evidențiat și de scor, acesta terminându-se la egalitate, în consecință diferența de pe tabelă a fost menținută până la sfârșitul primelor douăzeci de minute de joc. Adelina Ștefan a înscris în acest sfert șapte puncte, aproape jumătate din totalul celor marcate de echipa sa, contribuind într-o manieră decisivă la menținerea în frunte a echipei sale în această partidă. De partea cealaltă, Natalia Burlakova a reușit o intercepție importantă în ultimele secunde ale acestei părți, nelăsând astfel echipa craioveană să își mărească avantajul, înscriind pe contraatac.

În sfertul cu numărul trei al meciului, echipa din capitală a avut două momente bune, în care a reușit să mai reducă din deficitul pe care l-a acumulat în prima repriză. Monica Nicolaescu a dat startul la la cele șapte puncte consecudive pe care echipa sa le-a marcat, fără replică din partea gazdelor, aceasta contribuind în minutul patru cu două puncte, scorul fiin în acel moment 54 – 40. Un alt moment bun a fost în ultimul minut, când Florina Diaconu și Cristina Perta au izbutit cinci puncte împreună, fără să primească nici unul, diminuând deficitul la zece puncte.

Ultima parte a jocului însă nu a fost deloc favorabilă formației oaspetea, acest sfert repetând istoria sfertului doi, echipele marcând același număr de puncte, și anume 23, ducând astfel avantajul baschetbalistelor din Bănie până la final.

Astfel SCM Craiova obține victoria la 10 puncte distanță chiar și fără o componentă importantă a lotului, fără prea mari emoții, printr-o prestație calmă și omogenă.

Remarcate au fost:

SCM Craiova: Anca Șipoș - 21 puncte, 8 recuperări; Adelina Ștefan – 19 puncte; Eniko Tarta – 17 puncte, 8 pase decisive.

Rapid București: Cristina Perta – 20 puncte, 8 recuperări; Florina Diaconu – 19 puncte; Andra Diaconu – 15 puncte, 10 recuperări ( 9 recuperări ofensive ).

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!