Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. SCM CSS Craiova – CSU LPS Alba Iulia 77 - 74

Bogdan Gabriel

Bogdan Gabriel
16.02.2011

În această seară, SCM Craiova obține o victorie importantă în fața celor de la CSU LPS Alba Iulia, scorul fiind 77 – 74 (14-24, 31-15, 16-21, 16-14), meciul contând pentru turul sferturilor de finală al Cupei României. Partida s-a disputat la Sala Sporturilor din Craiova, unde gazdele au avut parte de o echipă adversă mult mai bine pregătită decât se așteptau.

Debutul partidei a aprținut echipei vizitatoare, aceștia reușind să marcheze primele cinci puncte ale meciului, diferență ce s-a păstrat două minute de joc. Volha Tamargeanu și Maria Voinea au marcat împreună 15 din cele 24 de puncte ale acestui sfert, ducând astfel echipa din Alba Iulia în sfertul următor cu zece puncte avantaj.

Minutul trei al sfertului secund le găsea pe fetele antrenate de către Liviu Manea la un deficit de 11 puncte, moment al meciului în care au început să marcheze o serie de 14 puncte consecutive, lăsând fără replică echipa oaspete. Astfel, în minutul șapte al acestui sfert, echipa olteană a trecut în avantaj, scorul fiind 34 – 31. Printr-o reușită de trei puncte marcată de către Anca Șipoș în ultimele 20 de secunde de joc, Craiova a intrat la pauză cu un avantaj de șase puncte.

A doua parte a meciului a fost foarte echilibrată, păstrându-se un diferență de două-trei puncte între cele două echipe. În minutul șapte al sfertului trei, printr-o aruncare liberă reușită de către Elena Dincă, s-a restabilit egalitatea pe tabela de marcaj, scor 55 – 55,  însă printr-o aruncare de trei puncte marcată de către Janina Simionca în ultimele opt secunde de joc, SCM Craiova a intrat cu avantaj minim în ultimul sfert.

Finalul meciului a fost foarte strâns, ultimul sfert fiind echilibrat, avantajul trecând de partea fiecărei echipe aproape după orice coș marcat. Ultimul minut de joc aducea Craiova la șase puncte diferență, prin aruncările libere reușite de către Tena Matthews și Eniko Tarta, însă acest avantaj a fost înjumătățit de către aruncarea de trei puncte transformată de către Volha Tamargeanu în ultima secundă de joc.

Astfel SCM Craiova câștigă la doar trei puncte diferență un meci ce se anunța a fi mult mai ușor, lupta pentru calificarea în Final Four rămânând deschisă.

Remarcate au fost:

SCM CSS Craiova: Eniko Tarta – 29 puncte; Tena Matthews – 21 puncte, 8 recuperări; Anca Șipoș - 11 puncte, 8 recuperări.

CSU LPS Alba Iulia: Volha Tamargeanu – 21 puncte, 8 recuperări; Elena Dincă – 21 puncte, 10 recuperări; Maria Voinea – 20 puncte, 7 recuperări;

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!