Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Sepsi Sfântu Gheorghe 78-39 SCM CSȘ Craiova

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
23.02.2011

În continuare fără aportul senegalezei Kine Kane, nerefăcută 100% după accidentarea de la genunchi, SCM CSȘ U Craiova a pierdut fără drept de apel partida de miercuri seară de la Sfântu Gheorghe, împotriva formației locale, scor 78-39. Unu lucru foarte interesant este faptul că echipa antrenată de Attila Vereș a înscris dublul punctelor marcate de către adversare, obiținând pe lângă victorie și avantajul meciurilor directe în caz de egalitate în clasament, deoarece în tur oltencele s-au impus la doar 23 de puncte, 74-51.

Trebuie remarcată prestația sportivei Renee Andrea Walker, care a stabilit un nou record pentru acest sezon, la capitolul eficiență, având 51 de unități. Pivotul de naționalitate americană a fost foarte aproape de un quadruple-double(o performanță extrem de rară, mai ales în baschetul feminin) izbutind în 34 de minute, 22 de puncte(10/13 la 2 puncte) 18 recuperări, 2 pase decisive, 7 intercepții și 7 capace.

Practic partida nu a avut istoric. Echilibrul dintre cele două combatante s-a menținut doar în primele cinci miute ale disputei, când tabela indica avantajul gazdelor, 14-11. Din acel moment craiovencele au marcat doar de la linia de libere, prin Ramona Eniko Tarta, iar după zece minute tabela indica scorul de 21-14 pentru Sepsi BC.

Diferența de 7 puncte s-a menținut până în minutul 14, scor 27-20, pentru ca în următoarele 3 minute gazdele să se desprindă decisiv, grație unul parțial de 10-0. Astfel gruparea covăsneană întră la cabine cu un avantaj liniștitor, 43-24.

Prima parte a reprizei secunde a debutat cu un coș de la mare distanță marca Tarța și Craiova dădea semne că poate ține de avantajul de 23 de puncte, obținut în tur. Însă nu a fost să fie așa. Grație coșurilor lui Renee Walker și Ildiko Vass, Sepsi BC izbutește un nou parțial de 13 puncte și încheie socotelile. Scor după 30 de minute: 61-34.

În ultimul sfert nu s-a mai petrecut nimic notabil, gazdele au rulat întreg lotul, scorul final fiind de 78-39 pentru gazde, iar Sepsi BC Sfântu Gheorghe poate spera la un loc în „careul de ași” ai Diviziei A1.

Remarcate:
Sepsi: Ildiko Vass – 24 de puncte, 4 recuperări, 5 pase decisive; Renee Andrea Walker – 22 de puncte, 18 recuperări, 7 intercepți, 7 pase decisive;  Annemarie Părău – 14 puncte, 9 pase decisive, 5 recuperări.
Craiova: Ramona Eniko Tarta – 10 puncte, 7 recuperări.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!