Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Slovanka MB - ICIM Arad 80:83

Mihai Lițiu

Mihai Lițiu
19.01.2011

 

Având calificarea în turneul final al CEBL în buzunar, vicecampioana României a deplasat 6 senioare (Mercea, Dragoescu, Nagy, Meszaros, Roberson, Graham) şi 3 junioare (Moraru, Ciorban, Mihoc) pentru meciul din ultima etapă a fazei grupelor împotriva echipei Slovanka MB. Au rămas acasă Savic şi Urban din motive medicale respectiv Toma, Ciocan şi Brosovszky pentru a fi odihnite în vederea meciului de duminica viitoare de la Satu Mare.

Început bun al gazdelor care de la scorul 2-2 reuşesc un scor parţial de 12-4. Roberson începe cursa de urmărire şi este urmată de Dragoescu cu un coş de trei puncte. Pivoţii  arădeni îşi fac simţită prezenţa în joc atât prin puncte cât şi prin recuperări capace şi pase decisive. Meszaros reuşeşte un coş cu fault dar ratează liberă. Finalul primului sfert găseşte echipa arădeană în avantaj de 4 puncte (20-16).

În sfertul al doilea apărarea icim-ului îşi face datoria dar se greşeşte mult în atac. O fază foarte frumoasă este reuşită pe traseul Dragoescu - Graham -Nagy, ultima obţine un coş cu fault dar ratează libera suplimentară. Dragoescu şi Meszaros reuşesc un pick & roll copiat parcă de la mult mai experimentatele Brosovszki-Toma dar apoi gazdele reuşesc nişte acţiuni consecutive reuşite şi întorc la rezultatul la 29-28. Graham faultează ofensiv şi scapă ca prin urechile acului şi de un fault tehnic. Roberson este jucată pe postul 4 şi reuşeşte şi ea un coş cu fault dar îşi imită colegele şi ratează libera suplimentară.

Gazdele reuşesc Să se apere foarte bine şi se desprind la 37-32. Roberson incrie de 3 puncte, gazdele înscriu două libere prin Nezdařilová, Meszaros reuşeşte coş cu fault, ratează liberă dar recuepreaza şi incrie imediat Graham pentru 39-39. La pauză mare scorul este 41-41.

Sfertul 3 începe din nou bine pentru gazde care se desprind la 53-43 în urma unor atacuri ratate de românce. Graham este singura componentă a ICIM-ului care a reuşit să marcheze în primele 5 minute ale sfertului. Meszaros şi Roberson aduc icim-ul la 4 puncte 55-51 dar gazdele reuşesc imediat un atac şi un contraatac pentru a se desprinde din nou la 8 puncte. Meszaros ratează singură de sub coş iar gazdele ne penalizează prin Staňková de la 3 puncte. Anita îşi recuperează greşeala printr-o aruncare de la 6 metri pe finalul timpului de atac iar apoi Roberson ridiculizează apărarea slovacelor şi scorul devine 62-55. Nagy transformă 2 libere şi la finalul sfertului 3 Slovanka - ICIM 62 - 57.

Sfertul 4 începe cu ratări de ambele părţi după care Graham obţine şi ea coş şi fault şi conform obiceiului acestei partide ratează liberă suplimentară. Graham recidivează, contestă un fault primit uşor şi de data aceasta nu este iertată de greseala tehnică dar se revanşează printr-o intercepţie şi o pasă decisivă pe contraatac pentru Roberson. Abitrii încearcă să împiedice revenirea ICIM-ului şi nu acordă o serie de faulturi clare, în schimb îi fluieră un fault foarte uşor celeilalte americance din echipa arădeana: Ashley Robertson. Aceasta se revanşează prin prima oportunitate de coş şi fault fructificată şi egalează la 69. Gazdele se desprind la 4 puncte prin două coşuri consecutive ale jucătoarei Šípová. Dragoescu, Meszaros şi Roberson înscriu din apropierea panoului şi arădencele preiau conducerea 75-74. Arbitrii acordă gratuit 2 serii de câte 2 aruncări libere gazdelor dar numai 1 este transformată. Ashley Roberson este jucătoarea responsabilă cu punctele pe finalul de meci reuşind un coş cu fault, un coş de 2 puncte şi apoi unul de 3 puncte făcând inutile zbaterile gazdelor care au egalat la 78 şi apoi la 80.

Victorie meritată şi muncită a garniturii secunde a ICIM-ului care demonstrează că poate suplini oricând indisponibilitatea oricărei jucătoare din primele 5.

Realizări pentru ICIM: Mercea 2 recuperări, o pasă decisivă şi o intercepţie; Dragoescu 10 puncte, 5 recuperări, o pasă decisivă şi 2 intercepţii; Nagy 10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive şi o intercepţie; Meszaros 16 punte, 10 recuperări, o intercepţie şi un capac, Roberson 32 puncte, 5 recuperări, 2 intercepţii, Graham 15 puncte, 5 recuperări, 4 pase decisive, o intercepţie şi un capac.

Din tabara gazdelor s-au remarcat: Hana Nezdařilová 25 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive, 6 intercepţii,; Petra Pospíšilová 17 puncte şi Eva Šípová 15 puncte.

 

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!