Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Timișoara 57-80 Arad

Andrei Enache

Andrei Enache
15.01.2011

Aradencele nu au avut nicio problemă la Timișoara împotriva lui BCM Bega Danzio și s-au impus cu 80-57. ICIM-ul a câștigat chiar dacă Ancuța Stoenescu a reușit 27 de puncte pentru gazde.

ICIM Arad pornea din start ca mare favorită, lucru confirmat și sâmbată seară pe parchetul sălii Constantin Jude din Timișoara. BCM Danzio s-a ținut de trupa de pe Mureș doar în primul sfert, încheiat de oaspete în avantaj, 18-12. Echilibrul relativ de pe tabelă s-a rupt la 28-24 pentru echipa lui Stacey Nolan, care până la pauza mare s-a distantat la 11 puncte (35-24), dupa un partial de 7-0.

Intrarea la cabine nu a adus un plus echipei de pe Bega. Fetele lui Dan Ionescu au păcătuit în continuare în aparare, iar treițele Ancuței Stonescu au alimentat doar sporadic speranțele unei reveniri spectaculoase. Aradencele au mărit treptat diferența de pe tabelă. În timp ce Dan Ionescu cauta din mers o formulă care să țină piept galben-albastrelor, oaspetele nu ratau niciun atac. La finalul sfertului trei, ICIM-ul avea deja 18 puncte avans, 59-41 cu un coș din afara căciulii al lui Graham în ultimele două secunde.

Ultimul act a fost după același scenariu, cu mențiunea că liderul timișorencelor, Ancuța Stoenescu a părăsit parchetul cu 5 minute înainte de final din cauza unei intinderi. Ardelencele s-au dus până la 80-51 (diferenta maxima cu un minut inainte de final), iar Danzio a închis tabela pe fondul relaxarii oaspetelor. Scor final 57-80 si ICIM-ul confirma faptul ca e principala favorită la titlu.

Stacey Nolan – antrenor ICIM Arad

Întotdeauna e bine să fi în tabara câștigătoare. Apărarea noastra a funcționat bine. Știam că avem o echipa mai experimentată decât Timișoara, dar le felicit, au jucat bine și au dat tot ce au putut. Nu m-a interesat diferența de pe tabelă. Eu sunt de moda veche și dacă am caștiga la doar un punct diferență, pentru mine e tot o victorie. Știu că am fost văzuți ca favorită la titlu încă de la începutul sezonului. Noi nu ne gândim la asta. Nimeni din club nu merge cu nasul pe sus. Toți adversarii sunt de temut. Nu vom desconsidera pe nimeni. Vom da totul împotriva fiecărei echipe.

Dan Ionescu – antrenor BCM Bega Danzio

Este o diferență de clasa. E ca și cum ar concura o Dacie Logan (nr. ICIM) cu o Dacie 1100 (nr Danzio). Am spus două mărci românești pentru că ambele ruleaza aici, în Europa de est, nu în FIBA Eurocup sau Euroliga. Echipa din Arad este mult mai valoroasă, recunoaștem acest lucru. Dacă făceam un meci mai bun și diferența ar fi fost mai mică, dar astâzi am facut un meci slab. Este normală aceasta înfrângere. La Craiova vom da peste o Dacie 1310 berlina.

De departe, cea mai buna marcatoare a partidei a fost timisoreanca Ancuța Stoenescu, 27 de puncte dintre care 7 aruncari de la distanta(!). Ea a fost secondată în tabara BCM-ului de Laura Budean cu 13 puncte. De la ICIM, Cherrise Graham a reușit 19 puncte, Cristina Ciocan – 15 si Monica Brosovsky – 9. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!