Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CRONICĂ. Universitatea Cluj - Sportul Studențesc Omnilogic 69-57

Valentin Bâlă

Valentin Bâlă
24.02.2011

Înainte de partida de la Cluj, din cadrul etapei a cincea, cele două echipe, Universitatea și Sportul Studențesc Omnilogic, se aflau pe poziții diametral opuse. Gazdele erau neînvinse în Divizia A2, cu trei victorii din tot atâtea posibile, în timp ce gruparea din Capitală nu a putut să-și adjudece nicio întâlnire din cele patru disputate în această fază a competiției.

Cele 21 de puncte, opt recuperări și cinci pase decisive ale Flaviei Ferenczi, la care s-au adăugat alte 19 puncte, cinci recuperări și patru pase decisive reușite de Marta Fodor, au făcut diferența, joi, între Universitatea Cluj și Sportul, scor final 69-57 pentru amfitrioane. De la gruparea din Capitală s-a remarcat Ana Maria Cuatu, cu 16 puncte.

Sportul Studențesc a reușit ca, după primele două perioade să stea aproape de adversara sa directă, Universitatea Cluj asigurându-și, la pauza mare, un avantaj de numai trei puncte, scor 33-30. Formația din Capitală a fost mai eficientă din spațiul de trei secunde și a reușit să câștige și lupta la recuperare, 21 de mingi adjudecate pe urmărire față de 19 ale ardelencelor, la jumătatea întâlnirii.

Flavia Ferenczi a fost MVP-ul meciului

Gazdele au punctat mai mult pe contraatac în primele 20 de minute, având șapte intercepții finalizate, în timp ce, din partea adversarelor am contabilizat doar două astfel de reușite. Flavia Ferenczi, cu 14 puncte, de la amfitrioane, și Ana Maria Cuatu, zece puncte, de la Sportul, au fost principalele realizatoare după primele două sferturi.

Echipa din Cluj s-a distanțat la opt puncte, scor 44-38, în minutul 26, după reușita Martei Fodor, din spațiul de trei secunde, însă Claudia Ușurelu și Ana Maria Cuatu au răspuns imediat și au readus formația din Capitală la patru lungimi de adversara sa, după ce Flavia Ferenczi a mai marcat din nou. După 30 de minute, tabela a indicat scorul de 49-42 pentru amfitrioane.

Finalul a fost destul de strâns, gazdele neavând forța să se desprindă pe tabelă, astfel că, după 35 de minute, scorul a fost de 55-50 pentru Universitatea. Ferenczi și Fodor au dus greul pentru studentele din Cluj, în timp ce Cuatu și Lovasz și-au ținut coechipierele în meci. Amfitrioanele s-au desprins, însă, în ultimele minute și s-au impus la 12 puncte, scor 69-57.

În urma acestui rezultat, echipa din Cluj rămâne neînvinsă în Divizia A2, cu patru victorii din tot atâtea posibile, în timp ce Sportul Studențesc nu și-a adjudecat nicio partidă, din cinci disputate.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!