Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța a debutat cu stângul în EuroCup Women

CSM Constanța a debutat cu stângul în EuroCup Women

CSM Constanța a disputat în cursul serii de miercuri, 11 octombrie, primul joc în grupele EuroCup Women. Formația dobrogeană a avut o prestație curajoasă în fieful lui Galatasaray și a condus timp de aproape 22 de minute pe durata întâlnirii, la final văzându-se învinsă cu 83-77.

Galatasaray: Julie Vanloo, Tiffany Mitchell, Mikiah Herbert-Harrigan, Meltem Yildizhan, Myisha Hines-Allen

Constanța: Ioana Ghizilă, Sigrid Koizar, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean, Kristina Higgins

Începutul reușit al Constanței a însemnat în mai multe rânduri un ecart de două posesii și diferența a urcat până cel mult la șase lungimi, 16-22, în primele șase minute ale întâlnirii. Zivkovic a aruncat precis de la distanță pentru +7, dar echipa de la malul Mării Negre a irosit acel avantaj și Galatasaray a condus cu 29-27 după 10 minute, în urma unui run de 11-2. Jocul a rămas echilibrat în al doilea parțial, perioadă în care CSM Constanța a revenit la conducere și a putut să țină de un avans de șase lungimi la pauză: 40-46.

Partea a doua a adus reușita lui Ghizilă din spatele arcului de cerc, după care diferența de nouă puncte a început să se topească și gazdele au preluat conducerea la 55-54, iar sfertul trei s-a încheiat cu 62-56. După ce Constanța a marcat doar 10 puncte în precedentul parțial, jucătoarele pregătite de Alexandru Olteanu au încercat să revină pe tabelă și s-au apropiat la cinci lungimi, însă ecartul s-a dublat la 74-64. După ce în minutele rămase Galata a mers până la +11, scorul final a devenit 83-77 în primul joc al grupei C.

Ioana Ghizilă a totalizat 21 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 2 intercepții, Kristina Higgins a fost la un pas de double-double (15 puncte, 9 recuperări), iar Dragana Zivkovic a reușit această performanță prin cele 13 puncte și 12 recuperări, alături de 6 pase decisive.

Myisha Hines-Allen a prins un meci excelent pentru Galatasaray, cu 19 puncte, 16 recuperări, 6 pase decisive și 2 capace, următoarele marcatoare ale turcoaicelor fiind Mikiah Herbert-Harrigan (18 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive) și Tiffany Mitchell (13 puncte, 6 pase decisive, 3 recuperări).

Următorul meci european pentru CSM Constanța va fi pe 19 octombrie, acasă, în fața lui Kibirkstis. Galatasaray, de partea cealaltă, va juca pe terenul lui Union Feminine Angers cu o zi mai devreme.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!