Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța a revenit impresionant pentru a câștiga derby-ul cu Sepsi-SIC

Flaviu Ilie

Flaviu Ilie
16.02.2024

CSM Constanța a revenit impresionant pentru a câștiga derby-ul cu Sepsi-SIC

Pentru prima oară din luna aprilie a anului a anului 2022, Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe a suferit un eșec în Liga Națională de Baschet Feminin. CSM Constanța a reușit să oprească seria de 38 de victorii în campionat a rivalelor din Covasna. Elevele lui Alexandru Olteanu s-au impus cu 94-84 în restanța de pe teren propriu din etapa a șaptea și ocupă fotoliul de lider cu două etape rămase de jucat în sezonul regulat.

CSM Constanța: Annemarie Godri-Părău, Alina Podar, Gabriela Mărginean, Dragana Zivkovic, Kristina Higgins

Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe: Morgan Green, Ștefania Cătinean, Ecaterina Armanu, Livia Gereben, Ellen Nystrom

Zivkovic a deblocat tabela pentru gazde, înainte ca Armanu să bifeze prima triplă a disputei. După ce Green a punctat din interior, Mărginean a adus și ea primul coș de afară al constănțencelor. Green și Nystrom din tabăra oaspete, respectiv Godri-Părău și Podar de la gazde s-au duelat apoi în coșuri din interior și scorul era 9-9. Armanu și-a continuat evoluția reușită cu încă cinci puncte marcate. Sepsi a bifat un run de 9-0 după un coș pe pătrundere semnat de Vaida, reușind să se distanțeze la 12 lungimi. Acesta a fost oprit de liberele lui Mărginean. Godri-Părău a punctat și ea de la linia de pedeapsă și, după primul sfert, scorul era 21-29.

Hristova a readus diferența în double-digits cu un coș rapid în cel de-al doilea parțial. Elevele lui Alexandru Olteanu au răspuns cu un run de 6-0 și l-au forțat pe omologul acestuia să ceară un timeout, după ce echipa sa mai avea un avans de doar două posesii, 27-31. După un coș de la semi-distanță al lui Nystrom au urmat momente sărace în realizări ofensive de cele două părți, înainte ca Mărginean să oprească seceta. Gereben și Nystrom au lovit de afară pentru a oferi din nou un avans confortabil pentru Sepsi, dar Gladiatoarele din Tomis s-au mobilizat excelent și până la pauza mare veneau la un punct: 45-46.

Campioana en-titre a început lansat repriza a doua, prin două triple ale lui Nystrom, între care doar Gordi-Părău a punctat pentru Constanța, de la libere. Zivkovic a marcat apoi din interior, înainte ca Gereben să lovească și ea din spatele arcului de cerc și să ducă scorul la 49-56. În ciuda eforturilor depuse de gazde pentru a ține aproape, Nystrom a reușit a treia triplă din acest sfert și diferența redevenea de 10 puncte, 51-61. Hristova a adăugat și ea la agonia Constanței. Mărginean a prins foc pe finalul parțialului, iar cu ajutorul unei triple marcate de Godri-Părău își aducea echipa la o posesie: 67-70. Armanu a replicat acestui run cu un coș de afară, dar Ghizilă și Koizar au restabilit egalitatea în scurt timp pentru ca mai apoi aceeași Ghizilă să își readucă echipa în avantaj. Acest avantaj nu a mai fost cedat până la intrarea în actul decisiv, când scorul era 75-74.

Mărginean a marcat primul coș al sfertului patru din interior, înainte ca Ghizilă să lovească de trei împotriva fostei sale echipe, în posesii consecutive, forțând timeout-ul lui Zoran Mikes la 83-74. Elevele sale au răspuns bine indicațiilor, iar Green a înscris pe pătrundere. Ghizilă și-a adus pentru prima oară echipa la un avans de două cifre, cu al treilea său coș de afară în sfertul al patrulea. Ea, Mărginean și Zivkovic aveau să încheie socotelile, iar CSM Constanța a reușit să se impună cu 94-84.

Dragana Zivkovic a fost MVP-ul confruntării și a totalizat 23 de puncte și 11 recuperări. Gabriela Mărginean a strâns 22 de puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive, iare Annemarie Godri-Părău a atins și ea norma celor 20 de puncte. Ioana Ghizilă a fost decisivă pe final și a terminat cu 17 puncte.

Ellen Nystrom a fost cea mai valoroasă jucătoare a formației oaspete și a reușit să strângă 18 puncte și 4 recuperări. Borislava Hristova a adus 14 puncte și 4 recuperări de pe bancă, în timp ce Ecaterina Armanu a înscris 13 puncte.

După acest meci, CSM Constanța rămâne singura echipă neînvinsă din Liga Națională, cu un bilanț de 12-0, în timp ce rivalele lor stau cu 10-1 în clasament și au de recuperat meciul cu Rapid, programat sâmbătă, 17 februarie, de la ora 19:00. Sepsi și Constanța se vor reîntâlni în sezonul regulat pe terenul campioanei en-titre la începutul lunii martie, în ultima etapă a sezonului regulat.

*foto: Facebook/CSM Constanța

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!