Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța, fără victorie în meciurile de acasă din grupele EuroCup Women

CSM Constanța, fără victorie în meciurile de acasă din grupele EuroCup Women

CSM Constanța a înregistrat cea de-a patra înfrângere în tot atâtea jocuri în grupa C din EuroCup Women. Formația de la malul Mării Negre a fost învinsă miercuri, 1 noiembrie, cu 76-83 acasă în duelul cu Galatasaray Istanbul.

Constanța: Annemarie Godri-Părău, Sigrid Koizar, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean, Kristina Higgins

Galatasaray: Busra Akbas, Julie Vanloo, Tiffany Mitchell, Mikiah Herbert-Harrigan, Myisha Hines-Allen

Româncele au deschis mai bine jocul și au putut să-și formeze un avantaj de 10 puncte la 14-4, după care la jumătatea primului sfert s-a ajuns la +13 cu three-point play-ul Kristinei Higgins. Galatasaray a trecut în decurs de câteva atacuri de borna celor 10 puncte și a înjumătățit deficitul la 21-15, iar în cele din urmă sfertul de debut s-a încheiat cu 23-24, după un run de 13-2 în care s-a aflat echipa oaspete. Irimia a oprit seria excelentă a lui Galatasaray, dar chiar și așa Constanța a început să piardă contactul cu adversara în ultima parte a primei reprize (32-43) și la pauză tabela a indicat scorul de 35 la 46.

Herbert-Harrigan le-a dus pe oaspete la +13 în deschiderea sfertului trei și peste câteva minute ecartul a urcat încă puțin la 40-56. Fota a apropiat Constanța la 10 puncte și Higgins a contribuit la reducerea handicapului la unul dintr-o singură cifră (55-62), cu acest scor intrându-se în perioada finală. Galata a început în forță sfertul patru și a trecut la 55-69, de unde Podar a dus la capăt un run de 9-0 pentru gazde și Irimia a ratat șansa de a aduce Constanța la o singură posesie în urmă. Oaspetele au găsit mereu un răspuns pentru apropierea vicecampioanei României, iar într-un final scorul a fost 76-83.

Toate titularele învingătoarelor s-au aflat în double digits. Principala marcatoare a venit însă de pe bancă, fiind vorba despre Hind Ben Abdelkader (16 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive), iar Myisha Hines-Allen a ieșit în evidență cu double-double-ul format din 15 puncte și 15 recuperări.

Sigrid Koizar și Kristina Higgins au marcat împreună 46 de puncte pentru CSM Constanța, cu peste 65% din acțiune. Prima a adunat 24 de puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 6/8 de la distanță, iar cea din urmă a stat cu 22 de puncte și 12 recuperări.

Pauza din EuroCup Women va fi de trei săptămâni, astfel că următorul duel pentru CSM Constanța în această competiție se va da în fieful lui Kibirkstis pe 22 noiembrie. Duelul devine crucial pentru ocuparea locului 3, poziție care ar putea duce în faza următoare.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!