Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța, în fața primei apariții pe teren propriu în EuroCup Women

CSM Constanța, în fața primei apariții pe teren propriu în EuroCup Women

CSM Constanța va susține joi, 19 octombrie, primul meci pe teren propriu în EuroCup Women. Formația de la malul Mării Negre primește vizita lui Kibirkstis Vilnius, în grupa C a întrecerii.

Multipla campioană a Lituaniei a jucat în precedenta stagiune finala în WBBL Women, o ligă care unește echipe din Letonia, Estonia și Lituania. Adversara Constanței a pierdut la un singur punct cu TTT Riga, clubul pe care Sepsi-SIC a dat în precedentele săptămâni, în preliminariile Euroligii.

Kibirkstis parcurge al doilea sezon consecutiv în grupele EuroCup Women, anul trecut reușind să ajungă în faza playoff-ului, unde a cedat în fața lui Flammes Carolo Basket. Spre deosebire de precedenta campanie europeană, pe banca trupei baltice se află acum Rimantas Grigas, cel care i-a luat locul lui Gitautas Kievinas.

Lotul echipei din capitala Lituaniei cuprinde trei străine, două dintre acestea fiind din Ucraina. Pe lângă Taisiia Udodenko și Viktoriya Babych, Kibirkstis se bazează pe Morgan Pullins (SUA) și opt autohtone, Gabriele Sulske fiind cea mai experimentată.

Debutul în noua ediție din EuroCup i-a adus lui Kibirkstis un eșec categoric acasă, 50-96 cu Union Feminine Angers. Balticele au avut în special un sfert trei dezastruos, cu 2 puncte marcate și 33 încasate. Udodenko și Sulske au fost singurele în double digits, cu 16 și 10 puncte.

În competițiile interne, atât gruparea din Lituania cât și CSM Constanța au obținut rezultate pozitive. Kibirkstis a trecut cu 108-49 acasă de Panevezys, iar dobrogencele au muncit serios pentru victorie în disputa cu CSM Târgoviște, 79-71.

Întâlnirea dintre CSM Constanța și Kibirkstis va avea loc joi, 19 octombrie, de la ora 20.30 și va fi în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!