Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța începe aventura din EuroCup Women cu o deplasare la finalista ediției trecute

CSM Constanța începe aventura din EuroCup Women cu o deplasare la finalista ediției trecute

CSM Constanța va debuta miercuri, 11 octombrie, în EuroCup Women, formația de la malul Mării Negre având în față cea mai puternică adversară din grupa C, pe Galatasaray. Meciul din Turcia va fi cel care deschide acest cvartet.

Formația turcă a ajuns până în finala ediției trecute, fiind învinsă în dublă manșă cu 113-180 la general de LDLC ASVEL Feminin. Galatasaray a prins a doua participare consecutivă cel puțin în semifinalele EuroCup, după ce în 2021/2022 a terminat pe a treia poziție.

Adversara Constanței are în palmares trei titluri internaționale, fiind vorba despre Euroliga cucerită în 2013/2014, și cele două trofee EuroCup din 2008/2009, respectiv 2017/2018. Gruparea din capitala Turciei a fost prezentă în două rânduri la SuperCupa Europei, în ambele cazuri văzându-se învinsă, iar pe lângă acest detaliu și-a trecut în cont o medalie de bronz în Euroligă, respectiv una în EuroCup.

Pe plan intern, Galatasaray are 13 titluri de campioană, ultima astfel de distincție fiind obținută în 2014/2015, alături de 11 Cupe ale Turciei și 8 SuperCupe. În cazul acestor două competiții, Galata n-a reușit să ridice trofeul de cel puțin un deceniu.

În lotul condus de Alper Durur se regăsesc nouă jucătoare autohtone, două sportive din Belgia (Hind Ben Abdelkader, Julie Vanloo), două din SUA (Myisha Hines-Allen, Tiffany Mitchell) și o britanică (Mikiah Herbert-Harrigan). La Campionatul European din vara acestui an Meltem Yildizhan, Julie Vanloo și Mikiah Herbert-Harrigan au reprezentat-o pe Galatasaray.

Finalista EuroCup din stagiunea precedentă are un bilanț negativ în campionatul Turciei după cinci runde, 2-3, în cel mai recent meci fiind învinsă după overtime de Botas cu 88 la 90. De partea cealaltă, CSM Constanța vine după un succes categoric în Cupa României, 89-59 acasă cu FCC Baschet UAV Arad. Gabriela Mărginean a avut o prestație de excepție în meciul care a adus calificarea la Final 8-ul Cupei, cu cele 30 de puncte (8/9 de afară) și 5 recuperări.

Confruntarea dintre Galatasaray Cagdas Factoring Istanbul și CSM Constanța va avea loc miercuri, 11 octombrie, de la ora 20.00 și va putea fi urmărită în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!