Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța încheie participarea în EuroCup Women cu un meci în Franța

CSM Constanța încheie participarea în EuroCup Women cu un meci în Franța

CSM Constanța se află în fața ultimului joc din EuroCup Women, vicecampioana României fiind implicată miercuri, 29 noiembrie, în această întrecere. Ultima adversară pentru Constanța va fi Union Feminine Angers.

Elevele lui Alexandru Olteanu vor încheia în mod sigur pe ultima poziție grupa C a întrecerii, după ce au pierdut și returul cu Kibirkstis și au coborât la 0-5 bilanț. CSM Constanța a irosit astfel și ultima șansă de a spera la o calificare din postura cluburilor aflate pe locul 3.

De partea cealaltă, Angers și-a asigurat prezența în faza următoare încă de la finalul etapei a patra, după succesul clar cu Kibirkstis (90-52). Formația franceză are la rândul său locul asigurat în grupa C, fiind pe poziția secundă cu 3-2 bilanț.

În urmă cu o lună, în meciul tur, Angers a câștigat la Constanța cu 68-48, în ceea ce a reprezentat cea mai modestă prestație ofensivă pentru gruparea dobrogeană în sezonul regulat al EuroCup Women. Kristina Higgins și Dragana Zivkovic s-au aflat atunci în double digits pentru vicecampioana României, cu 12 și 10 puncte, iar Marine Dursus (12 puncte, 5 recuperări, 4 intercepții), Kekelly Elenga (11 puncte, 4 recuperări) și Jasmine Bailey (10 puncte, 9 recuperări) au fost liderele lui Angers.

În echipa antrenată de Aurelie Bonnan se regăsesc cinci sportive cu o medie de cel puțin 10 puncte pe meci, cea mai eficientă în privința acestui aspect fiind Leila Lacan (14.0 puncte). Bailey nu se află departe de double-double, prin cele 18.7 puncte și 8.3 recuperări, iar Isis Arrondo și Oceanie Monpierre au peste 5 assist-uri pe meci.

Cu toate că s-a calificat în următoarea fază din EuroCup, Angers nu bifează cel mai bun moment în meciurile oficiale și are șase înfrângeri în ultima lună și jumătate, indiferent în ce competiție a evoluat. Practic, singurele rezultate pozitive au venit pe plan european, în duelurile cu Constanța și Kibirkstis.

Înaintea duelului care închide grupa C, Angers a pierdut pe terenul lui Bourges în campionat, 59-79, și a coborât astfel la 2-6, iar CSM Constanța a avut de muncit pentru victoria împotriva Universității Cluj, 63-56.

Partida din Franța va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 21.00 și va fi în direct pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!