Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța merge în Lituania pentru returul cu Kibirkstis

CSM Constanța merge în Lituania pentru returul cu Kibirkstis

CSM Constanța va juca, după trei săptămâni de așteptare, un nou meci în grupele EuroCup Women. Formația de la malul Mării Negre și-a încheiat partidele de acasă și în etapa a 5-a din grupa C va evolua pe terenul lui Kibirkstis, această confruntare fiind programată pentru seara de miercuri, 22 noiembrie.

Pe lângă dorința primei victorii în această competiție, Constanța (0-4) are șansa revanșei pentru înfrângerea din tur. Un succes la 13 puncte ar asigura în mare măsură locul 3 în grupa C pentru vicecampioana României. În caz contrar, cu un eșec în Lituania indiferent de scor, CSM Constanța va fi sigur ultima în acest cvartet.

Jocul din România s-a încheiat cu 77-65 pentru Kibirkstis, diferența fiind făcută în repriza secundă. Taisiia Udodenko și-a ajutat echipa cu 15 puncte, Morgan Pullins a adăugat 14 și Martyna Petrenaite a terminat cu 13, balticele recuperând 10 mingi în plus (44-34). Ioana Ghizilă (14 puncte) și Sigrid Koizar (11) au fost principalele arme ofensive ale Constanței, iar Gabriela Mărginean și Dragana Zivkovic au adunat câte 10 puncte.

La nivel statistic diferențele nu sunt mari între echipe, cu toate că vicecampioana României își domină adversara în privința cifrelor la linia de fault (86-72%). Constanța pierde mai puține mingi în medie (16 - 22), dar este destul de evident sub Kibirkstis la punctele venite din partea jucătoarelor care încep meciurile pe bancă (13.8 - 20.8)

Situația actuală din EuroCup obligă clubul de la malul Mării Negre să câștige la o diferență cât mai mare în Lituania pentru a putea spera la calificarea de pe poziția a treia. Kibirkstis are -102 coșaveraj și chiar și cu o victorie în fața Constanței ar avea nevoie de o minune pentru a merge mai departe.

Udodenko s-a evidențiat în mod special pentru baltice în cele patru partide ale fazei grupelori, perioadă în care a ajuns la 14.3 puncte, 8.3 recuperări și +16 index al eficienței în medie. În lotul lui Kibirkstis nu există altă jucătoare în double digits la vreun capitol pe lângă extrema de forță născută în Ucraina.

Înaintea confruntării din EuroCup, clubul din Vilnius a avut două partide în WBBL pe care le-a încheiat total diferit. Prima dată au pierdut pe 15 noiembrie cu TTT Riga, 49-85, iar la trei zile distanță au câștigat în fieful lui RSU Merks cu 75-48. CSM Constanța a jucat la Târgu Mureș în Liga Națională de Baschet Feminin și s-a impus cu 82-61.

Partida dintre Kibirkstis și CSM Constanța va avea loc miercuri, 22 noiembrie, de la ora 19.00 și va fi transmisă pe canalul de YouTube al FIBA.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!