Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța pierde confruntarea cu Kibirkstis

CSM Constanța pierde confruntarea cu Kibirkstis

CSM Constanța a disputat joi seara, 19 octombrie, primul meci european pe teren propriu, adversara vicecampioanei României fiind Kibirkstis Vilnius în EuroCup Women. Partida din grupa C s-a încheiat cu succesul balticelor, 65-77, după o repriză secundă mult mai bună în ofensivă pentru echipa din Vilnius.

Constanța: Annemarie Godri-Părău, Ioana Ghizilă, Dragana Zivkovic, Gabriela Mărginean, Kristina Higgins

Kibirkstis: Dalia Donskchyte, Justina Miknaite, Martyna Petrenaite, Taisiia Udodenko, Livija Sakeviciute

Formația dobrogeană a deschis cu 7-1 în puțin peste două minute, de unde însă Miknaite și Udodenko au egalat situația la 7, pentru ca Mărginea să ofere un răspuns pentru a aduce Constanța din nou la conducere. Oaspetele au preluat conducerea la 9-10, de unde vizitatoarele au ajuns la 18-22 cu reușita lui Zabotkaite și la finalul parțialului scorul a fost 20-24. CSM Constanța a egalat pe tabelă la două minute de la startul următoarei perioade, prin liberele lui Koizar și Fota a punctat la 26-24 după o intercepție. Echilibrul s-a rupt pentru puțină vreme în ultima parte a reprizei, Mărginean fiind precisă de la distanță pentru 39-31 și la pauză diferența a fost de trei puncte: 39-36.

Șase puncte au marcat împreună formațiile în debutul sfertului trei și Constanța a rămas la conducere cu 42-39, dar Kibirkstis a intrat apoi într-o serie mai bună și a preluat inițiativa. Balticele au marcat aproape dublul punctelor pe care CSM Constanța le-a reușit în al treilea sfert și diferența a devenit una formată din două cifre la 49-59, după liberele lui Sakeviciute, pentru ca pe finalul actului să se ajungă la 53-63. Formația de la malul Mării Negre a răspuns excelent în startul sfertului patru și a venit la 59-63, de unde balticele au pus patru puncte la rând pe tabelă. În scurt timp, Kibirkstis a ajuns din nou la un avans format din două cifre, 60-72, iar până la final s-a desprins cel mult la 15 puncte și a încheiat jocul cu 65-77.

Taisiia Udodenko și-a trecut în cont un double-double format din 15 puncte și 12 recuperări, Morgan Pullins a urmat-o cu 14 puncte și 4 recuperări, iar Martyna Petrenaite a contribuit cu 13 puncte și 4 recuperări.

Ioana Ghizilă a stat cel mai bine din tabăra Constanței la punctele marcate, cu 14, Sigrid Koizar a adunat 11 alături de 5 recuperări, iar Gabriela Mărginean și Dragana Zivkovic au avut câte 10 puncte și 5 greșeli personale.

CSM Constanța (0-2) va juca tot pe teren propriu cu următoarea ocazie în EuroCup Women, la malul Mării Negre urmând să sosească Union Feminine Angers. Pe Kibirkstis (1-1) o așteaptă un duel acasă cu Galatasaray. Ambele partide vor avea loc pe 26 octombrie.

*foto: fiba.basketball

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!