Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Constanța și Sepsi-SIC au deschis cu dreptul seriile din semifinalele LNBF

CSM Constanța și Sepsi-SIC au deschis cu dreptul seriile din semifinalele LNBF

CSM Constanța și Sepsi-SIC Sfântu Gheorghe și-au apărat terenul propriu în debutul semifinalelor Ligii Naționale de Baschet Feminin, acestea primind vizita celor de la FCC Baschet UAV Arad, respectiv a Rapidului duminică, 2 aprilie. Scorul în cele două partide a fost aproape identic.

Semifinalele campionatului au debutat cu partida de la Constanța, acolo unde formația de la malul Mării Negre a cedat în primul sfert cu Aradul (13-17), după care a prins un al doilea parțial excelent și conducea la pauză cu 35-26. Cele nouă puncte s-au păstrat și după sfertul cu numărul trei, 59-50, în cele din urmă terminându-se la o diferență formată din două cifre pentru CSM Constanța, 80 la 63, ecartul maxim fiind acesta, de 17 puncte.

Constanța, care a debutat în formula Dzombeta, Podar, Fota, Hayes și Tobin, a avut patru jucătoare în double figures. Alina Podar a contribuit cu 25 de puncte, Keyona Hayes a urmat-o cu un double-double (20 de puncte, 10 recuperări), lucru bifat și de Rebecca Tobin (12 puncte, 10 recuperări) și Miljana Dzombeta a avut 10 puncte și 7 pase decisive.

Dintre titularele Aradului (Akathiotou, Hadzovic, Pyka, Baptiste, Greene) doar două au fost în double figures, Trinity Baptiste (27 de puncte, 15 recuperări) și Sheniqua Greene (10 puncte, 10 recuperări), în timp ce Nina Bogicevic a contribuit cu 10 puncte și 2 recuperări venind de pe bancă.

Cealaltă semifinală s-a jucat în Sepsi Arena, acolo unde campioana ultimilor ani a primit vizita Rapidului. Oaspetele au deschis partida cu 18-21, după care Sepsi-SIC a răspuns cu un parțial de 27 de puncte marcate și conducea la pauză cu 45 la 33. Ecartul era de nouă lungimi după al treilea sfert (62-53), Sepsi ținându-și adversara la nouă puncte înscrise în sfertul decisiv și scorul final a fost 80-62.

Campioana le-a avut în primul 5 pe Godri Părău, Jones, Hristova, Gereben și Cave, cea din urmă ieșind în evidență cu 25 de puncte și 15 recuperări. Borislava Hristova (17 puncte, 4 recuperări) și Livia Gereben (11 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive) au fost următoarele marcatoare.

Pentru Rapid au început meciul Popescu, Kraujunaite, Motley, Irimia și Wade, iar cele mai bune marcatoare au fost Rodjanae Wade (16 puncte, 12 recuperări) și Adrienne Motley (15 puncte, 8 recuperări). Carla Popescu a adunat 11 puncte, 4 assist-uri și 3 recuperări.

Seriile se mută pe 6 aprilie la București și Arad, duelul dintre Rapid și Sepsi-SIC fiind programat la ora 15.00, iar cel dintre FCC Baschet UAV Arad și CSM Constanța la ora 18.30.

*foto: Facebook CSM Constanța Baschet

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!