Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Oradea câștigă prima partidă din semifinalele Ligii Naționale

CSM Oradea câștigă prima partidă din semifinalele Ligii Naționale

Semifinala dintre CSM CSU Oradea și CSO Voluntari a debutat în cursul serii de joi, 25 aprilie, în fieful vicecampioanei en-titre. Partida din Oradea Arena s-a încheiat cu succesul bihorenilor, 79-73, la capătul unui meci condus în mare parte a timpului.

Oradea: Nijal Pearson, Kris Richard, Bobe Nicolescu, Donatas Tarolis, Lennard Freeman

Voluntari: Lucas Tohătan, Trevon Allen, David Vida, JT Shumate, Keyshawn Feazell

Aproape trei minute au trecut până la prima reușită din acțiune a gazdelor, după ce Tarolis și-a transformat perechea de libere și CSO Voluntari a pus cinci puncte pe tabelă. Oradea a preluat în premieră conducerea la 8-7, de unde scorul a devenit egal la jumătatea primului sfert și mai târziu Freeman i-a ajutat pe „Leii Roșii” să se ducă la 14-10. Vicecampioana en-titre a ajuns într-un run de 13-0, perioadă oprită cu reușita de la semi-distanță a lui Justice și pe finalul actului tabela a indicat scorul de 21 la 16.

Gotcher a devenit primul marcator din cel de-al doilea sfert, americanul fiind cel care a refăcut ecartul de cel puțin 10 puncte la 26-16, moment în care Ainars Bagatskis a solicitat un timp de odihnă. Parțialul de 7-0 al orădenilor a fost întrerupt de tripla lui Nicoară, iar Mitchell a beneficiat ulterior de o liberă suplimentară pentru 28-22 și la jumătatea sfertului a venit rândul lui Cristian Achim să ceară time-out. Voluntari a răspuns cu două coșuri din interorul arcului de cerc după ce Oradea s-a desprins la +10, Pearson și-a împărțit perechea de libere, în timp ce Feazell a schimbat situația pentru 35-30. Allen a tăiat încă puțin din deficit, după care Arledge și Nicolescu au trecut pe la linia de pedeapsă și Tohătan a avut reușite consecutive, iar scorul pauzei a fost 44-39.

Ambele formații au deschis repriza secundă cu câteva aruncări libere, iar Richard a punctat din fața lui Allen pentru 48-39. Mitchell a răzbunat momentul anterior în care a fost implicat colegul său și în scurt timp a înscris din nou, astfel că orădenii au cerut time-out. Pearson a devenit primul baschetbalist în double digits din lotul „Leilor Roșii” cu tripla de la 51-43, însă la jumătatea sfertului trei avantajul gazdelor a rămas de o singură posesie. Allen și-a continuat prestația solidă din spatele arcului de cerc și a egalat la 53, de unde avantajul gazdelor n-a devenit mai mare de patru puncte și Gaddy a ratat ultima aruncare a sfertului, iar perioada s-a încheiat cu 59-59.

Odomes a pus-o pe Voluntari în față pentru prima dată din sfertul inaugural (61-62), iar Oradea a răspuns cu un parțial de 10-0 în următoarele minute, Arledge fiind trimis în două rânduri la linia de fault și Gaddy a bifat un three-point play. Mitchell a oprit perioada bună a gazdelor cu o reușită de la semi-distanță, punctele lui Allen fiind notate într-o manieră asemănătoare la 71-66. Diferența de trei posesii s-a refăcut după alley-oop-ul lui Tarolis și antrenorul Voluntariului a cerut imediat un timp de odihnă (77-69), după care Olah a fost sancționat cu fault ofensiv și layup-ul pivotului s-a anulat. CSM Oradea a reușit în cele din urmă să câștige cu 79 la 73 și a ajuns la un bilanț de 3-0 în duelurile stagionale cu CSO Voluntari.

Patru titulari ai gazdelor s-au aflat în double figures. Bobe Nicolescu a contribuit cu 13 puncte, 4 recuperări și 5/6 din acțiune, Donatas Tarolis a terminat cu 12 puncte, 4 recuperări și 6/6 la linia de fault, iar Kris Richard și Nijal Pearson au avut câte 10 puncte și 5 recuperări. Tot cu 10 puncte, alături de 6 recuperări și 3 pase decisive a încheiat meciul Cătălin Baciu.

Principalul marcator a venit din tabăra ilfovenilor. Trevon Allen a stat cu 21 de puncte, 4 recuperări și 3/7 de la distanță, fundașul lui CSO Voluntari fiind urmat de Kwamain Mitchell (15 puncte, 2 recuperări, 6/9 din acțiune), respectiv Keyshawn Feazell (12 puncte, 6 recuperări, 6/7 la libere).

Meciul doi va avea loc tot la Oradea, pe 27 aprilie, de la ora 17.45. Digisport 4 va transmite confruntarea.

*foto: Facebook CSM Oradea

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!