Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

CSM Satu Mare avansează în finala Cupei României

CSM Satu Mare avansează în finala Cupei României

CSM Satu Mare a devenit prima finalistă a Cupei României, ediția 2021-2022, după succesul de sâmbătă (26.02) cu 90-67 în fața celor de la Academia Phoenix CSU Simona Halep Constanța în meciul disputat în Sepsi Arena.

Miroslav Popov le-a trimis pentru început pe parchet pe Jade Vega, Bianca Voica-Nagy, Nicoleta Mititelu, Ciara Rosten și Sara Run Hinriksdottir, iar Miguel Lopez a răspuns cu un prim 5 alcătuit din Miljana Dzombeta, Sparkle Taylor, Boglarka Biszak, Dora Ardelean și Stephanie Kostowicz.

Taylor și Kostowicz au ajutat-o pe CSM Satu Mare să meargă la două posesii în față după un minut de joc, 6-2, Rosten fiind cea care a marcat pentru Constanța. Ardelencele s-au desprins la +6 pe o fază rapidă finalizată de Biszak, tot ea mărind ecartul la 12-4, moment în care Miroslav Popov a cerut time-out. Hinriksdottir a încheiat o perioadă de două minute fără coș în meci, tot islandeza fiind precisă și pentru 12-8 cu o aruncare pe sirenă. Fodor a întrerupt pentru moment, de la linia de fault, revenirea Constanței (14-10), ulterior Petrof și Vuckovic scuturând plasa, iar Bianca Fota a înscris cu panoul. Egalitatea s-a stabilit prin reușita pe contraatac a Sarei Hinriksdottir, Satu Mare irosindu-și ultima posesie din sfertul inaugural, 17-17.

Phoenix Constanța a preluat conducerea pentru câteva secunde, 19-17, apoi Satu Mare a replicat cu șapte puncte consecutive și se ajungea la 24-19 prin reușita lui Vuckovic. Formația de la malul Mării Negre a continuat să rateze și diferența a crescut, 26-19 cu două libere transformate de Vuckovic, nu la mult timp după aceea cerându-se un timp de odihnă din partea lui Phoenix. Sotiriou și-a dus echipa la 30-19, Voica-Nagy înscriind după patru minute pentru Constanța cu un three-point play, Dzombeta și Kostowicz restabilind o diferență de peste 10 puncte, 36-22. Opt posesii pierdute a avut Phoenix Constanța în acest sfert, la cabine intrându-se cu 44-30 pentru CSM Satu Mare.

Run-ul important din sfertul al doilea a făcut diferența pe tabelă în favoarea ardelencelor, CSM Satu Mare stând cu 44% din acțiune față de 36% pentru Phoenix. La recuperări era echilibru total, 22-22, formația dobrogeană comițând mai multe turnovers (11-5). Dzombeta și Kostowicz erau în double digits la pauza meciului, ambele cu 10 puncte marcate.

Constanța a beneficiat de un start cu șase puncte marcate în decurs de două minute și jumătate la reluare, 48-36, Fodor urcând diferența la +16 cu o reușită ușoară la 52-36. Phoenix a înscris de două ori la rând, dar după time-out ardelencele au revenit la +16, toate punctele din acea perioadă fiind aduse de Sparkle Taylor (58-42). Vicecampioana României s-a apropiat de pragul celor 20 de puncte între pe tabelă prin three-point play-ul lui Sotiriou, 61-42, Biszak fiind cea care a punctat pentru 65-45, iar în ultimul sfert s-a intrat cu 66-45, după liberele împărțite de Ardelean.

CSM Satu Mare nu și-a lăsat adversara să se apropie la mai mult de 16 puncte pe parcursul primelor minute ale sfertului patru, Dzombeta modificând situația de pe tabelă la 76-52. Kostowicz și-a dus echipa la 84-53 la jumătatea ultimului parțial, în cele din urmă duelul terminându-se cu un succes clar pentru CSM Satu Mare, 90-67.

Sătmărencele revin în ultimul act al Cupei, anul trecut oprindu-se în semifinale. Phoenix CSU Simona Halep și-a repetat cea mai bună performanță în această competiție prin calificarea în penultimul act.

Stephanie Kostowicz a terminat meciul cu 20 de puncte și 13 recuperări, secondată din tabăra învingătoarelor de Sparkle Taylor (19 puncte). Pentru Phoenix Constanța principalele marcatoare au fost Sara Run Hinriksdottir (17 puncte, 8 recuperări) și Ciara Rosten (13 puncte, 15 recuperări).

*foto: Facebook CSM Satu Mare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!